Lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți faci un tatuaj

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți faci un tatuaj

Tatuajul este o formă de artă care a apărut cu mii de ani în urmă. Tatuajul este practic introducerea de tuș într-un strat superficial al pielii, astfel putându-se crea diferite motive.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Deși la început tatuajele aveau rolul de a marca funcția unui individ într-un trib, acestea au fost preluat de europeni și de alte națiuni, iar funcția lor a devenit un artistică.

Astăzi, tatuajele se execută în saloane specializate, care oferă condiții optime realizării unei astfel de lucrări.

De ce își fac majoritatea persoanelor tatuaje?

”După părerea mea există trei tipuri de oameni care își fac tatuaje: Cei care nu știu ce vor și își fac doar pentru că sunt la modă, cei care vor să își exprime personalitatea, trăirile, momentele importante din viață, sentimente, familie, printr-un desen, de asemenea mai sunt și cei care vor doar să pară ceva mai duri, printr-o modificare corporală”, potrivit tattoo-artistului Bîndar Ion.

Ce implică într-adevăr un tatuaj

Odată ce te-ai decis să îți faci un tatuaj trebuie să fi foarte hotărât cu privire la această alegere. Tatuajele profesionale implică costuri, destul de mari, igienă, care nu trebuie să fie neglijată, dar și o tratare a pielii într-un mod corespunzător.

Design-ul tatuajului trebuie să fie unul ales cu atenție, construit alături de client, pentru a obține exact modelul dorit.

Care sunt riscurile unui tatuaj

La fel ca în orice operațiune cosmetică sau de modificare corportală, pot exista riscuri.

Primul risc ar fi infecția, care poate apărea în urma neîngrijirii corespunzătoare, dar și din cauza nerespectării normelor de igienă pe care le implică această activitate.

Intoleranța la tușuri poate cauza alergii sau infecții majore, iar aceste lucruri nu sunt de neglijat.

De asemenea, un alt risc poate fi modul în care se realizează tatuajul și cât de adânc se intră în piele, acest lucru ducând la cicatrici sau dispersarea tușului în hipoderm.

Sensibilitatea la durere, este un alt risc pe care o persoană și-l asumă odată ce a intrat în salon de tatuaje, acest lucru ducând în cazuri extreme și la leșin. 

Odată ce te-ai hotărât să îți faci un tatuaj, trebuie să te gândești bine, deoarece acest lucru va fi permanent pentru tine. Ascultă păreri din jurul tău, dar decizia finală trebuie să fie luată de tine împreună cu tattoo-artistul ales, mai spune Bîndar Ion. 

 

Comentarii

loading...