4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleMai multe celebrităţi chineze renunţă la marca Dolce & Gabbana

Mai multe celebrităţi chineze renunţă la marca Dolce & Gabbana

“Premisa cooperării se bazează pe schimbul reciproc, egalitate de condiţii şi respect reciproc şi pe respectul faţă de cultura şi istoria fiecăruia. Nu trebuie atacată patria unei persoane, deoarece patria este mai presus de toate. Anunţăm aici rezilierea contractului cu Dolce & Gabbana”, notează cântăreţul şi actorul Wang Junkai, imagine de mult timp a firmei.

Marţi, Dolce & Gabbana a fost obligată să anuleze o prezentare de modă în oraşul Shanghai după polemica suscitată de postarea pe contul de Instagram al celebrei firme italiene a unor videoclipuri de promovare a show-ului, în care apărea o femeie cu trăsături asiatice. Aceasta încerca să mănânce pizza şi spaghete cu beţişoare chinezeşti, sub coordonarea unei voci masculine, clipuri considerate rasiste.

Acele videoclipuri publicitare au fost considerate degradante de către internauţii chinezi.

Scandalul s-a amplificat după difuzarea pe internet a unor capturi de ecran ce prezenta o discuţie pe Instagram purtată între un internaut şi unul dintre creatorii mărcii italiene, Stefano Gabbana, în care acesta din urmă folosea emoji reprezentând excremente pentru a trata China drept “ţară de rahat”.

Potrivit companiei italiene, contul de Instagram al creatorului de modă Stefano Gabbana ar fi fost piratat.

O altă vedetă din China care a renunţat la designerii italieni este actriţa Dilireba, care a devenit imaginea mărcii pentru Asia-Pacific în februarie. “Dilireba, ca cetăţean al Republicii Populare Chineze, este indignată profund de comentariile designerului Dolce & Gabbana care a insultat China. Toate relaţiile cu această marcă s-au încheiat”, se arată într-un comunicat al agenţiei de reprezentare a actriţei.

Cazul a indignat în asemenea măsură societatea chineză, încât purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Geng Shuang, a fost nevoit să răspundă întrebărilor jurnaliştilor legate de acest subiect. Responsabilul chinez s-a limitat să declare că acest incident “nu este o chestiune diplomatică”, iar China “nu doreşte o escaladare” pe această temă.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă