16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleMancare de post. Comanda mancare libaneza online

Mancare de post. Comanda mancare libaneza online

Majoritatea oamenilor se plang ca nu pot avea un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata datorita progamului zilnic destul de aglomerat. Dupa o zi de munca si diverse alte activitati, vrem sa mancam o cina sanatoasa, satioasa, care hraneasca corpul nostru slabit de atata stres. Acest obiectiv este cu atat mai greu de atins cu cat alegi sa tii postul Pastelui sau postul Craciunului, ori sa mananci mancare vegetariana ori vegana.

Unul din secretele unei alimentatii vegetariene constante este pregatirea din timp a meselor. Din nou intervine factorul timp din care avem atat de putin, insa restaurantele cu livrare online te salveaza si de data asta.

Recomandarea mea se refera la bucataria libaneza ce are cate ceva pentru fiecare, indiferent de preferinte sau dieta. Mancarea libaneza este delicioasa, sanatoasa, ideala pentru vegetarieni sau persoanele care tin post; chiar si amatorii de carne prefera mancarea libaneza bazata pe multe legume si ierburi aromatice.

Una dintre cele mai populare mancaruri libaneze pe care le poti comanda online este salata Tabbouleh. Aceasta salata este faimoasa datorita ingredientelor proaspete si sanatoase: bulgur, patrunjel, rosii proaspete, ceapa si condimente precum uleiul de masline, sucul de lamaie, menta si usturoiul. Pe langa faptul ca Tabbouleh este proaspat si gustos, este si foarte sanatos si satios cand este savurat cu lipie libaneza calda.  Imagineaza-ti ca te racoresti cu aceasta salata la finalul unei zile toride de vara, cand nu ai chef sa gatesti nimic si vrei doar ceva proaspat, racoritor si chiar interesant la gust.

Daca esti dispus(a) sa incerci retete noi, iti recomand sa comanzi mancare libaneza online cel putin o data pe saptamana. Poate patrunjelul nu este aroma ta preferata, asa ca poti incepe cu o portie de Falafel, un fel de mancare traditional libanez pe baza de naut, de post. O portie de 4 chiftele din naut este destul de satioasa pentru o masa, caci vin acompaniate de salata, ardei iute si sos de susan. Mancarea vegetariana nu trebuie sa fie plictisitoare sau formata numai din salate fara gust. Comanda mancare libaneza online si te vei bucura de feluri de mancare si gustoase si hranitoare, in special datorita faptului ca mancarea este preparata pe loc in momentul lansarii comenzii iar ingredientele sunt importante direct din Liban, sunt traditionale si de calitate.

Persoanele cu intoleranta la gluten stiu deja, probabil, ca au ce alege din meniul restaurantului libanez Mezze caci mare parte din mancarea libaneza este fara gluten in mod natural, fiind gatite pe baza de legume verzi si orez. De exemplu, Moudardara este preparata din linte, orez si ceapa prajita. Acest aperitiv consistent te va indestula fara sa mai simti nevoia sa mai comanzi si felul doi. Poti alege, totusi, o portie de sarmaluze in foi de vita Warak Enab, Loubieh bel Zeit (fasole verde cu sos de rosii) sau Mousaka de post.

Atunci cand calatoresti si vrei sa tii post, mergi la sigur cautand restaurante libaneze in zona. Mancarea specifica Orientului Mijlociu este in principal vegana; cu exceptia felurilor de mancare cu carne (vita sau miel), mancarea din Orientul Mijlociu, in special cea libaneza, nu contine oua si foarte rar contine lactate.

In alte tari, mancarea ce ar trebui sa fie vegetariana nu este: fasolea este gatita cu untura, orezul este fiert in zeama de carne iar cartofii sunt gatiti cu unt. Insa mancarea libaneza poti fi sigur(a) ca este de post si nu au fost folosite ingrediente de origine animala.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă