5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleMark Zuckerberg: 'O companie privată nu ar trebui să poată cenzura politicieni...

Mark Zuckerberg: ‘O companie privată nu ar trebui să poată cenzura politicieni sau știri’.

“Încă de când am început Facebook în 2008, m-am concentrat asupra construirii unor servicii care le dau oamenilor o voce și îi unește. De-a lungul istoriei, aceste obiective au mers în paralel – chiar dacă nu pare așa în ziua de astăzi. Frederick Douglas a numit libera exprimare ca fiind “reformatorul moral al societății”. Mișcări ca #BlackLivesMatter și #MeToo depind de oamenii care își împărtășesc experiențele în mod liber. Libertatea de exprimare a reprezentat un punct central în lupta pentru democrație”, scrie fondatorul Facebook.

Discursul lui Zuckerberg, a avut loc pe fondul dezacordurilor în legătură pe subiectul dacă Facebook ar trebui să judece anunțurile politice ,,ce conțin falsuri” chiar cu câteva zile înainte ca executivul să apară pe Capitol Hill în fața legiuitorilor.

Companiei i s-a reproșat că ar trebui să facă mai mult pentru a preveni răspândirea dezinformării, întrucât campania prezidențială din 2020 se apropie de start. În același timp, este puțin probabil ca discursul său să satisfacă pe deplin criticii din dreapta, care se plâng frecvent de ceea ce ei consideră ca fiind o cenzură de mare tehnologie.

În timp ce Zuckerberg s-a arătat constant un apărător al libertății de exprimare, Facebook a petrecut o mare parte din ultimii doi ani încercând să remedieze preocupările publice cu privire la dezinformare, discursul de ură și problemele de siguranță de pe platforma sa. Discursul său a subliniat că acesta, în calitatea sa de director executiv și în vârstă de 35 de ani este îngrijorat să ducă asemenea preocupări prea departe.

Zuckerberg a avut astfel, o șansă de a se adresa factorilor de decizie în termenii săi, în contrast cu audierile pe care le-a avut în fața congresului și  în care, politicienii controlează dialogul. El a spus înainte de discurs că vrea să transmită „o abordare nefiltrată” cu privire la modul în care el vede îngrijorările cu privire la libera exprimare pe Facebook.

Discursul său vine ca un ajutor efortului intensificat al Facebook pentru a-și găsi aliați în fața instanțelor din Washington – o campanie care a inclus întâlnirea domnului Zuckerberg cu președintele Donald Trump, parlamentari din ambele părți și comentatori conservatori, precum Tucker Carlson.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă