13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleMeghan Markle și prințul Harry au devenit părinți a doua oară. Fiica...

Meghan Markle și prințul Harry au devenit părinți a doua oară. Fiica lor nu va avea titlul regal

Meghan Markle și prințul Harry și-au mărit familia! Cei doi au devenit părinți pentru a doua oară, odată cu venirea pe lume a fetiței lor. Anunțul a fost dat chiar de cei doi prin intermediul unei declarații comune de presă:

„Este cu mare bucurie că prințul Harry și Meghan, ducele și ducesa de Sussex, își întâmpină fiica, Lilibet” Lili “Diana Mountbatten-Windsor, în lume”, se arată într-o declarație a cuplului publicată duminică: „Cu mare bucurie  Prințul Harry și Meghan, Ducele și Ducesa de Sussex anunță că și-au întâmpinat fetița, Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor. Lili s-a născut vineri, 4 iunie, la 11:40 dimineața la spitalul Cottage din Santa Barbara. Atât mama, cât și copilul sunt sănătoși. Ducele şi Ducesa vă mulţumesc pentru urările pline de căldură şi rugăciunile voastre în acest moment special pentru ei ca familie”, au anunțat Ducii de Sussex.

Se pare că la scurt timp după ce a născut Meghan Markle, Harry și-a contactat familia telefonic. Conform celor de la PageSix, acesta ar fi sunat-o mai întâi pe Regina Elisabeta a II-a li ulterior pe tatăl său, Charles, dar și pe fratele său, William. Numele fiicei lor are o însemnătate specială pentru Harry, dar și pentru familia regală, semn că cei doi încă speră la o reconciliere cu familia lor din Marea Britanie.

Lilibet, primul nume al micuței, este porecla din copilărie și adolescență a Reginei Elisabeta, pe care cei apropiați i-au dat-o atunci când aceasta era prea mică pentru a-și pronunța corect propriul nume. Acest alint a fost preluat și folosit de-a lungul timpului și de Prințul Philip, care s-a stins din viață în luna aprilie. Al doilea nume al fiicei lor este un omagiu adus prințesei Diana, mama Prințului Harry.

Fiica lui Harry nu va avea titlu regal

Micuța Lilibet Diana nu va avea titlu regal de prințesă, la fel cum nici fratele ei mai mare, Archie nu are.

De ce nu va fi prințesă fiica lui Harry? Regula complexă de succesiune datează de pe vremea Regelui George. În 1917, regele George al V-lea a ordonat ca numai nepoții monarhului – prințul William, prințul Harry, prințesa Beatrice și prințesa Eugenie – să fie îndreptățiți să folosească titlul regal de prinț/prințesă.

Doar copiii lui William pot purta titlu nobiliar: În 2012, regina a emis o nouă scrisoare de brevet conform căreia regula va fi extinsă către toți copiii prințului William și nu doar la copilul său cel mare, Charles.

Când ar putea avea titlu regal copiii lui Harry și al lui Meghan:  Având în vedere acest lucru, fiica prințului Harry și Meghan și fiul lor Archie vor putea moșteni titlurile de prinț și prințesă doar după ce prințul Charles va deveni rege, deoarece vor fi apoi nepoți ai monarhului. Cu toate acestea, este posibil ca prințul Charles să emită o scrisoare de brevet proprie, care ar restricționa titlurile regale doar la moștenitorul tronului și la familia imediată a acestora.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă