13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleMeghan și Harry, Ducele și Ducesa de Sussex, o autobiografie explozivă

Meghan și Harry, Ducele și Ducesa de Sussex, o autobiografie explozivă

Presa britanică, a relatat ieri, la mai puțin de o săptămână după ce ducii de Sussex au anunțat că nu vor mai coopera cu anumiți jurnaliști, că aceștia plănuiesc să lanseze o autobiografie ce poate fi best seller-ul anului 2020.
Persoane din interiorul palatului se așteaptă ca biografia – intitulată provizoriu „ Adevărata lume a lui Harry și Meghan” – să picteze un portret măgulitor la adresa cuplului.
Dar există temeri că va fi, de asemenea, un exercițiu de stabilire a scorului în care relația încordată a lui Harry și Meghan cu Familia Regală și decizia dureroasă de a renunța la Marea Britanie sunt revizuite în detalii incomode – transmite Mail on Sunday, publicația care se află în mijlocul unui proces intentat de cei doi duci.
 Mail on Sunday a dezvăluit că, înainte de a se muta în America de Nord, ducesa de Sussex, obsedată de confidențialitate, a acordat un interviu autorilor cărții, ambii jurnaliști. Unul dintre aceștia, Omid Scobie, este apropiat de Meghan și a fost unul dintre jurnaliștii favoriți, căreia, ducesa i-a dat detalii despre apelul video al cuplului către Regina Marii Britanii, de săptămâna trecută, în care i-au urat acesteia la mulți ani la împlinirea vârstei de 94 de ani.
Anunțul sună identic cu implicarea secretă a prințesei Diana în biografia blockbuster-ului, Diana: Povestea sa adevărată, atunci când și-a încurajat prietenii să vorbească cu autorul Andrew Morton. Jurnaliștii de la Mail on Sunday se întreabă dacă nu cumva și membrii cercului interior al lui Meghan au fost îndemnați să-i ajute pe Scobie și coautorul său american , Carolyn Durand.

Biografia de 320 de pagini, care va fi lansată pe 11 august, este de așteptat să fie un bestseller global
 
Săptămâna trecută, Harry și Meghan au lansat o acțiune extraordinară împotriva presei britanice direct de la Hollywood, anunțând că nu vor mai „colabora” cu anumite ziare pentru a protesta astfel, pentru modul în care că viața lor este acoperită de anumite instituții mass-media.
Jurnaliștii fac și o paralelă cu ziua Reginei, considerând că anunțul a fost emis anume în ajunul zilei de naștere a Reginei și cu o țară paralizată de Covid-19.
  
Meghan reproșează la Înalta Curte că Mail On Sunday a ascuns detalii pozitive la adresa sa, în materialele private date publicității
 
Știrea cărții vin ca urmare a primei runde de dispută legale între ducesă și The Mail on Sunday, ajunsă la Înalta Curte, săptămâna trecută. Ducesa a dat în judecată acest ziar pentru că a publicat părți ale unei scrisori pe care a trimis-o tatălui său, Thomas Markle, la trei luni după ce acesta a ratat nunta ei, în urma unui atac de cord.
În instanță, Antony White QC, avocat pledant pentru The Mail On Sunday, a contestat duminică afirmația cum că domnul Markle ar fi fost hărțuit și exploatat. El a subliniat că este „foarte curios” cum de afirmația „a fost depusă la dosar” de ducesă, în condițiile în care ea nu l-ar fi contactat pe tatăl său pentru a verifica dacă el este de acord cu ei, mai ales că, cei doi, tată și fiică nu și-au mai vorbit de doi ani.
Conform unor surse, cartea trebuia să fie deja publicată de Dey Street Books, din New York, în iunie, dar a fost întârziată, probabil din cauza pandemiei. În timp ce editorii păstrează detalii despre cartea autobiografică, versiunea ebook este disponibilă pentru precomandă pentru 7,49 GBP.
Având în vedere candoarea cu care ducele a vorbit în ultimele luni, cei apropiați reginei sunt îngrijorați de ceea ce cuplul ar fi putut divulga autorilor despre familia regală.
La începutul acestui an, prietenul cuplului, cel care deține compania ITV, Tom Bradby, a avertizat că un interviu neplăcut ar putea deteriora iremediabil o monarhie care încă se recuperează după Megxit și scandalul legat de prietenia prințului Andrew cu pedofilul condamnat Jeffrey Epstein. În timpul interviului lui Bradby din toamna anului trecut, Harry a mărturisit că a avut parte de o ruptură adâncă cu prințul William.
Meghan s-a confruntat, de asemenea, cu camerele de luat vederi și s-a plâns de presiunile exercitate de mass media din timpul maternității sale. „Nu multe persoane au întrebat dacă sunt în regulă”, i-a spus lui Bradby. „Este un lucru foarte real care trebuie trecut prin culise.”
Apogeul a fost atins când Ducesa de Sussex a dat în judecată Associated Newspapers, proprietarii MailOnline și Mail on Sunday.
Ducesa, în vârstă de 38 de ani, solicită despăgubiri pentru presupusa utilizare greșită a informațiilor private, încălcarea drepturilor de autor și încălcarea Legii privind protecția datelor. După ce au publicat extrase din scrisori pe care le-a scris tatălui ei, Thomas Markle. După prima zi de deliberare legală în timpul unei audieri virtuale a Înaltei Curți, judecătorii trebuie să decidă dacă : Grupul media a avut o vendetă împotriva lui Meghan.
Echipa legală a lui Meghan susține că Mail on Sunday și MailOnline au acționat cu „necinste și rea intenție”. După cum a spus avocatul ei, David Sherborne: „Consideră că a existat un model de articole intruzive și jignitoare, adăugând că a fost vorba despre „ suferința pe care o simte în privința faptului că pârâtul are o agendă prestabilită și că aceasta nu este o one-off ( o singură dată)“. Ducesa a insistat, prin avocat, că procesul său nu se referă la „deteriorarea reputației”.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă