Michael Douglas a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame

Michael Douglas a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame

Actorul Michael Douglas a sărbătorit marţi 50 de ani de carieră prin inaugurarea unei stele primite pe Hollywood Walk of Fame, amplasată alături de cea a tatălui lui, Kirk Douglas.

Rl online 0 comentarii

Michael Douglas, în vârstă de 74 de ani, cunoscut pentru roluri din filme ca „Wall Street”, „Fatal Attraction”, „Basic Instinct”, „Liberace” şi „Ant-Man”, devenit celebru odată cu serialul „The Streets of San Francisco” (1972 - 1976), a fost însoţit la ceremonie de tatăl lui, Kirk Douglas, în vârstă de 101 ani, de soţia, actriţa Catherine Zeta-Jones, şi de actriţa Jane Fonda, partenera lui din filmul „The China Syndrome”.

„Când am aflat că Michael primeşte o stea, m-am gândit: Ce a durat atât? Mai ales pentru că el a fost mereu înaintea vremurilor”, a spus Fonda la eveniment, citată de Reuters.

Actriţa, fiica lui Henry Fonda, a mai spus că şi ea şi Michael Douglas au avut de înfruntat provocarea de a fi născuţi în familii celebre la Hollywood şi de a îşi găsi propriul drum în aceeaşi lume.

„Taţii noştri au fost legende ale filmului. Vi-l imaginaţi pe Michael plecând spre o audiţie şi pe Spartacus stând la masă?”.

Michael Douglas a fost premiat cu două trofee Oscar. Prima distincţie a primit-o în calitate de producător al lungmetrajului „Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over the Cuckoo's Nest” (1975), premiat pentru „cel mai bun film”, iar cea de-a doua, pentru rolul principal din „Wall Street” (1987). În plus, el a produs numeroase filme independente.

„Am fost suficient de norocos să fac parte din Hollywood-ul clasic şi din cel nou”, a spus el.

Douglas a adăugat că se simte onorat să se alăture celor peste 2.600 de bărbaţi şi femei care au primit stele pe Hollywood Walk of Fame. „Sunt oameni cărora le-a păsat de ceea ce au făcut şi de a distra oamenii din întreaga lume”.

Din palmaresul lui Michael Douglas mai fac parte trei Globuri de Aur, între care trofeul Cecil B. DeMille Award, primit în 2004, un Primetime Emmy, două trofee César şi unul David di Donatello. A primit premii onorifice la Karlovy Vary, San Sebastián şi din partea American Film Institute.

Comentarii

loading...