15 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Minivacanța de 1 Mai. Hotelurile vor fi deschise, cluburile rămân închise

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut, duminică, 11 aprilie, unele precizări privind regulile care vor fi impuse în perioada minivacanței de 1 Mai din anul 2021, care va coincide și cu perioada Paștelui Ortodox.

Ministrul de Interne a precizat la un post de televiziune că regulile care vor fi valabile pe litoral au fost aprobate de CNSU „în oglindă” cu cele care sunt deja aplicate în stațiunile montane din România.

„Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, cu respectarea condiţiilor de protecţie sanitară şi respectarea acelei reglementări – maxim 70 la sută din capacitatea de cazare să fie ocupată. În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că, în această perioadă, această activitate este restricţionată şi, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea. În noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona”, a explicat ministrul Lucian Bode la postul de televiziune Prima Tv.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă