16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleModă pentru copii? 4 lucruri de care să ții cont

Modă pentru copii? 4 lucruri de care să ții cont

Multe piese vestimentare pentru copii au un design atât de atractiv, încât suntem tentați să le cumpărăm imediat, fără să ne gândim dacă sunt într-adevăr practice sau dacă sunt confecționate din materiale de calitate. Ne dorim ca garderoba copiilor noștri să fie cât mai generoasă, uitând însă că o garderobă generoasă nu înseamnă neapărat un șifonier ticsit de haine. Într-adevăr, este important ca micuții noștri să aibă suficiente articole vestimentare de schimb, mai ales că le pot murdări destul de des, dar numărul nu ar trebui să fie unicul sau prioritarul criteriu de care să ținem cont în alegerea hăinuțelor pentru copii.

            Dacă și tu vrei să începi să faci alegeri mai responsabile când vine vorba de moda pentru copii, atunci mai mult ca sigur sfaturile următoare te vor ajuta în acest sens. 

 

        Alege haine din materiale naturale

După cum am punctat și mai devreme, nu doar designul ar trebui să fie un criteriu important, pentru că există riscul ca unele haine pentru copii, deși plăcute la prima vedere, să fie din materiale de-o calitate îndoielnică. Pentru a evita astfel de situații, îți recomandăm să verifici de fiecare dată eticheta produselor pe care intenționezi să le cumperi și să acorzi atenție materialelor din care sunt confecționate. Optează pentru hăinuțe care au în compoziție mai ales sau exclusiv bumbac, in, lână – acestea sunt, într-adevăr, ceva mai costisitoare, dar calitatea se va observa prin rezistența sporită, precum și prin aspectul impecabil, ca nou, chiar și după mai multe spălări.

Dacă ești în căutarea unui set de pijamale pentru fetița ta, ai putea cumpăra un set de pijamale pentru fete de la Carrefour. Acestea sunt confecționate din bumbac, iar raportul calitate-preț este avantajos. Da, chiar și pijamalele ar trebui să fie unele calitative, căci materialul poate influența senzația de confort din timpul somnului.

 

        Construiește garderoba pentru fiecare sezon

            Un alt sfat pe care ar fi bine să-l iei în considerare când vine vorba de alcătuirea garderobei copilului tău se referă la organizarea acesteian în funcție de cele două sezoane: toamnă-iarnă și primăvară-vară. La fel de bine o poți organiza în funcție de fiecare dintre cele patru anotimpuri, dacă simți că este mai confortabilă această variantă pentru tine.

            La începutul fiecărui sezon, fă bilanțul hainelor din șifonierul celui mic, astfel încât să știi care sunt cele care încă îi mai vin, care sunt cele uzate. Ghidându-te după detalii ca acestea, îți va fi mult mai ușor să pregătești o listă cu articolele vestimentare de care copilul tău va avea nevoie în sezonul respectiv, dar și să stabilești un număr pentru fiecare tip de îmbrăcăminte, evitând astfel shoppingul făcut din impuls.

 

        Alege haine care se potrivesc între ele

Secretul unei garderobe practice? Versatilitatea – iar acest lucru este valabil atât pentru garderoba adulților, cât și pentru cea a copiilor. Prin urmare, asigură-te că hainele din șifonierul băiețelului sau fetiței tale se potrivesc între ele. Ideal este să poți alcătui cât mai multe ținute cu aceleași piese. De exemplu, o salopetă din denim este perfectă atât pentru zilele calde de primăvară-vară, când poate fi purtată cu un tricou cu mânecă scurtă, cât și pentru sezonul rece, când poate fi combinată cu un pulover din lână, jachetă și ghetuțe.

Ori de câte ori vrei să-i completezi garderoba celui mic cu o nouă piesă, gândește-te foarte bine: se potrivește aceasta cu cel puțin alte două haine din șifonierul său? Dacă răspunsul este negativ, poate că ar fi bine să te orientezi către altceva.  

 

        Stabilește un buget

            Un alt „truc” eficient pe care îl poți pune în practică atunci când vine vorba de alcătuirea garderobei copilului vizează stabilirea unui anumit buget. Poate fi un buget anual sau un buget pentru fiecare sezon, în funcție de nevoi și preferințe. Important este să fie unul realist și să încerci, pe cât posibil, să nu te abați de la el. În acest mod eviți cumpărăturile făcute doar de „dragul designului atractiv” și înveți să faci alegeri în cunoștință de cauză, adică studiind materialele, raportul calitate-preț etc.

 

 

            Ghidează-te după aceste sfaturi ori de câte ori mergi la shopping și vei reuși, cu siguranță, să-i construiești o garderobă practică și calitativă copilului tău.

Cele mai citite

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă