10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleModa ușilor metalice - o alegere optimă și pentru casă și pentru...

Moda ușilor metalice – o alegere optimă și pentru casă și pentru apartament?

Moda ușilor de acces în case și apartamente a trecut de la cele din lemn masiv la cele metalice. Acestea din urmă promit să îndeplinească condiții optime, să fie sigure și rezistente și pe termen lung. Sunt numeroase motive pentru care acestea au devenit o recomandare și în plus, sunt variante accesibile pentru diverse bugete.

Există atât de multe opțiuni de usi metalice, dar asta nu înseamnă că toate sunt potrivite cu nevoile pe care le avem. Sunt diferite praguri de calitate de asemenea. Va conta mai întâi de toate ca alegerea făcută să fie realizată din magazinele de nișă. Cei specializați pe acest segment de activitate au o selecție mai bună de produse și mizează de regulă pe uși de producție în fabrici de renume. Spre exemplu Special Doors se laudă cu unele dintre cele mai bune oferte, iar ușile puse la dispoziție fac parte din gama marilor producători – BeyMay sau MegaDoor printre alții.

 

Cum ar trebui aleasă o ușă metalică

Tentați să alegem după bunul plac, în funcție de culoare și model, ușa metalică potrivită și care își merită banii în raport cu nivelul său de calitate ar trebui de fapt aleasă ca urmare a unei atente analize. În principal, sunt câteva amănunte de revizuit:

·  Cum se instalează tocul în zidărie.

·  Ce rezistență la intemperii are ușa.

·  Ce grosime are tabla.

Și asta nu este tot. Atât când vine vorba de usi interior, cât și cele metalice de intrare în casă, proprietarii trebuie să țină cont de izolarea fonică. Cu cât este mai groasă ușa, cu atât mai bine. Nu este deloc plăcut ca intimitatea unei familii să depindă de un astfel de element, însă din păcate pereții prea subțiri, blocurile comuniste și zonele de acces precum ușile din materiale de slabă calitate permit ca zgomotele din interior să se audă afară și invers.

 

Întreținere și avantaje

Nu se poate spune că ușile metalice implică un plan de întreținere prea complex. Sunt de evitat produsele abrazive. Elementele de feronerie se vor unge cu uleiuri și sprayuri speciale o dată la 6 luni. Nimic mai mult. Produsul ales ar trebui însă să fie însoțit și de garanție, ceea ce va certifica și nivelul de calitate. Putem spune că o ușă metalică este din clasa celor foarte bune dacă rezistă la peste 10.000 de închideri, respectiv deschideri.

Cât despre avatajele acestor uși, vorbim de mai multă siguranță. Ușile metalice de la specialdoors.ro spre exemplu pot avea mai multe puncte de închidere, pot fi realizate din oţel carbon de calitate sau chiar oţel inoxidabil. Nu se deformează, rezistă ani de zile, chiar și la șocuri mecanice sau intemperii. Sunt așadar o investiție de termen lung.

În funcție de modelul ales, unele sunt prevăzute cu sisteme complexe antiefracție, garanția oferită de producător va fi un plus pentru cumpărător. Sunteți mai liniștiți știind că rezistență ușii metalice de acces în casă sau apartament este un real scut. Și da, se potrivește desigur la orice tip de locuință.

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Inter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano s-a impus cu scorul de 2-1 în „Derby della Madonnina”, contra rivalei locale AC Milan, și și-a asigurat un nou titlu de...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă