10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleNoutăți de going out, restaurante de încercat în București

Noutăți de going out, restaurante de încercat în București

Live sax, dansuri orientale și mâncare bună la Divan

Un loc de atmosferă și cu mâncare bună de ieșit în cursul săptămânii este Divan-ul din Barbu Văcărescu.

Doina Spătaru pune coveruri mai vechi și mai noi pe acorduri de saxofon, marțea sau joia, și am observat că restaurantul se animă în serile cu live-uri. Iar sâmbăta nu lipsesc dansurile orientale, că doar vorbim de un restaurant turcesc.

Din meniu. Recomand humusul cu muguri de pin (23 lei), falafelul (21 lei), Domatesli kebab din carne de vită cu roșii la grătar, ardei iute și orez (47 lei/500g) și Testi kebab din carne de miel la vas de lut, cu legume și condimente, acoperit cu „capac” de pită turcească. E spectaculos, vine fierbinte „pe flacără” la masă, iar ospătarul îi dezlipește pâinea de deasupra cu un ciocănel special. Costă 130 de lei, dar merge de împărțit la două-trei persoane (700 g).

Pont! Dacă sunteți iubitori de dulciuri, nu ratați deserturile. Foarte bune sunt: kutmarul – o plăcintă cu fistic și caimac cu înghețată turcească (nu e în meniu, dar poate aveți norocul să vi se facă dacă îl cereți din timp), gulacul cu sirop de trandafir și rodie, tortul cu fistic și ciocolată (de la 20 lei) și sahlepul (16 lei) – laptele turcesc cu praf de orhidee și scorțișoară (16 lei).
Divan. Bd. Văcărescu 241 A. Tel. 0731.640.4450, www.thedivan.ro, www.facebook.com/pg/divanbucharest.

La Mama Ateneu, primul pahar din partea casei

Recent reamenajat modern, restaurantul La Mama de lângă Ateneu vine și cu o promoție de primăvară: primiți primul pahar de vin gratis, dacă vă rezervați un loc pe baza formularului online de pe portalul www.rezervaunloc.ro.

E vorba de vinuri din gama Ammos, brandul premium al cramei dobrogene Histria:

Ammos Blanc 2016 (12 grade vol. alc.) – cupaj de soiuri semiaromate de Sauvignon Blanc și Riesling, vine cu arome sprințare, perfecte de primăvară-vară: flori de câmp, completate amplu, dar echilibrat, de savori fructate exotice. Recomandat la pește, curcan și pui, dar și la brânzeturi, salate, alte feluri ușoare. 

Ammos Rosé 2016 (13,5 grade vol. alc) – cupaj de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră, are note fructate și florale, fructe roșii, mure, cireșe și nuanțe vegetale, lăsând spre final un gust tonic și rafinat de iarbă și cafea. Merge atât la pește și fructe de mare, cât și la feluri din porc, pui, curcan, precum și la deserturi cu fructe proaspete.

Răsfoiți și meniul de mâncare, La Mama aduce periodic noutăți.

Str. Episcopiei 9. Rezervări online prin www. rezervaunloc.ro/lucica.ciobanu@lamama.ro, www.facebook.com/LaMamaAteneu, www.lamama.ro.

Surf&Turf la Zen Sushi

Umami curat! – adică niște gusturi intense, foarte bune, care vin din sosurile asiatice și trufele ce completează peștele acestui preparat. L-am încercat atât la Zen Fusion de la Hotel Sarroglia, cât și la Zen-ul mai nou din Pipera.

Nu este surf&turf clasic, ci unul cu lup de mare și foie gras, ciuperci shitake cu sos de soia și legume la abur cu sos tendashi (un fond japonez din pești uscați, sos de soia și mirin). Vă spun sincer că e unul dintre cele mai bune preparate de la restaurantele asiatice de la noi.

Nu este prea ieftin – 65 lei, dar merită fiecare înghițitură, iar porția e generoasă.

Zen Fusion. Vasile Lascăr 59. Tel. 0720.353.435. Zen Nordului N. Caramfil 63 A. Tel.: 0726.445.599. Lista completă a restaurantelor Zen pe www.zensushi.ro, www.facebook.com/zensushibucuresti.ro.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă