21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleO activistă din Arabia Saudită avertizează că reţelele sociale ajută regimurile represive

O activistă din Arabia Saudită avertizează că reţelele sociale ajută regimurile represive

Al-Sharif, una dintre persoanele cele mai importante în lupta femeilor saudite pentru dreptul de a conduce, şi-a şters contul de Twitter în direct pe scenă la conferinţa de inovaţie globală SingularityU Nordic, săptămâna trecută.

„Twitter este o unealtă puternică şi este folosită împotriva noastră”, a declarat ea înainte să îşi închidă contul, unde avea aproape 300.000 de urmăritori. Într-un videoclip postat următoarea zi pe Youtube, ea a declarat că Twitter i-a salvat viaţa, dar acum a devenit un loc de joacă pentru „trolli, mişcări pro-guvern şi boţi”, majoritatea fiind plătiţi de guverne represivă.

„Dacă aceleaşi unelte care ne-au unit în eliberare, sunt folosite pentru represiuni şi pentru a submina şi folosite pentru răspândi ştiri false şi ură, eu plec de pe aceste platforme”, a declarat ea, adăugând că îşi va continua activitatea şi cerând crearea unor reţele sociale etice.

Sharif, care a părăsit Arabia Saudită acum câţiva ani şi rămâne o voce importantă în lupta pentru drepturile omului şi feminism, a declarat că ea şi-a şters şi contul de Facebook. Protestul ei vine într-o perioadă în care există îngrijorări privind dezinformările răspândite pe reţelele sociale.

Guvernul saudit este printre regimurile care au investit sume imense şi energie pentru a crea o prezenţă pro-guvern pe Twitter.

„Twitter devine acum o capcană şi este folosit într-un mod foarte eficient de aceste guverne, dictaturi şi tirani pentru a ne reduce la tăcere şi nu doar atât, pentru a-şi răspândi propaganda, propriul discurs al urii, dezinformări. Voi continua să vorbesc pentru că tiranii şi dictatorii sunt cei cărora ar trebui să le fie frică, nu nouă”, a afirmat ea.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Peste 7.000 de kilograme de carne de miel cu prețul începând de la 34,99 lei/ kg vor fi livrate online de Freshful

Sărbătorile sunt un prilej perfect pentru a petrece timp în familie, iar preparatele tradiționale sunt la mare căutare. Rețetele de ciorbă de miel, tocăniță...

Inițiative de sustenabilitate care ne atrag atenția. Foto Interviu cu reprezentanții Skanska despre sustenabilitate și clădiri certificate ce acoperă nevoile oamenilor cu dizabilități

1. Care au fost inițiativele cheie de sustenabilitate implementate în cadrul organizației în 2023 și cum au avut impact asupra performanțelor generale ale companiei? Toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă