Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ritmurile și armoniile de manouche și etno-jazz s-au revărsat în cascade fulminante peste spectatorii care au făcut să pară neîncăpătoare grădina din Aleea Alexandru nr.38

Ritmurile și armoniile de manouche și etno-jazz s-au revărsat în cascade fulminante peste spectatorii care au făcut să pară neîncăpătoare grădina din Aleea Alexandru nr.38

O explozie de jazz în grădina Institutului Cultural Român

În seara de vineri, 5 iulie, 5 vedete ale jazzului european, reunite sub numele de RoManouche Band, i-au bulversat pe fanii genului într-un concert memorabil oferit de Asociația Dynamic Art în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Sweet Georgia Brown, Nuages, Djangologie, Solar, Lover Man și Swing 42 sunt doar câteva din hiturile de manouche și standard ce au putut fi auzite în viziunea stilistică și interpretativă a formației RoManouche. Printre ele, bine inserate, s-au remarcat compozițiile și prelucrările lui Nicolas Simion, Martin Lubenov și Giani Lincan.

Concert RoManouche Band în grădina ICR. 5 iulie 2019

Printr-o virtuozitate și rafinament care ne-au amintit de regretatul Didier Lockwood, ne-a uimit violonistul Costel Nițescu, prospăt revenit dintr-un turneu în Statele Unite ale Americii.

Costel Niţescu, Martin Lubenov, Giani Lincan, Răzvan Cojanu şi Nicolas Simion, adică RoManouche Band

Țambalul lui Giani Lincan, mânuit cu măiestria unui poet și cu rapiditatea unui prestidigitator, ne-a vorbit și recitat pur și simplu, în teme melodice care au căpătat parcă noi înțelesuri.

Solo Martin Lubenov  în dialog cu Giani Lincan

Ca de obicei, bulgarul Martin Lubenov, mare expert în claviatura acordeonului, a surprins prin inventivitate și a asezonat tot concertul cu arome orientale și latino.

Nicolas Simion susţinut la bas de Răzvan Cojanu

O susținere constantă și marcată a adus-o talentatul basist Răzvan Cojanu, care a asigurat pe întreaga desfășurare sonoră fundamentul armonico-ritmic, cu remarcabile intervenții solo.

Solo Nicolas Simion, un virtuoz al saxofonului

Saxofonistul și totodată compozitorul Nicolas Simion, binecunoscut publicului românesc, dar și celui de peste hotare, a făcut din nou dovada unui adevărat profesionist al genului, luându-și și rolul de abil mijlocitor în dialogul dintre timbrele instrumentale.

Marina Roman, ICR

Saviana Diamandi, Dynamic Art Management

Concertul a fost deschis prin două alocuțiuni rostite de doamna Marina Roman, critic de film și consilier al președintelui Institutului Cultural Român, și de muzicologul Saviana Diamandi, președintele Asociației Dynamic Art.

Expertul nr. 1 în jazzul românesc, Florian Lungu, a fost vizibil impresionat de concertul susținut de talentații artiști ai RoManouche-ului și le-a dat o temă obligatorie organizatorilor – exportarea concertului pe marile scene de jazz ale lumii.

După îndelungata degustare a JAZZ-ului EXPLOSIVE a urmat o rafinată și binemeritată degustare de vinuri de la Domeniul Bogdan.

Apa limpede și răcoroasă de la Aqua Carpatica a stins căldura zilei.

Nu a lipsit cadoul - sub forma albumui foto-video listening through lenses - oferit de Asociația Dynamic Art.(http://www.anotherface.ro/wp-content/uploads/2017/10/Listening-Through-Lenses.pdf).

O seară cu adevărat specială!

 Organizator: Asociația Dynamic Art

Partener: Institutul Cultural Român

Partener media principal: România Liberă

Parteneri media: Observator Cultural, Deutsche Allgemeine Zeitung für Rumänien, Radio România Cultural, Radio România Muzical.

Sponsori: Domeniul Bogdan și AquaCarpatica

Contact:

ASOCIAŢIA DYNAMIC ART

Tel: 0720 054 429

e-mail: [email protected]

www.facebook.com/RoManoucheMusic/; www.facebook.com/InstitutulCulturalRoman/; www.anotherface.ro; www.icr.ro

https://www.youtube.com/RoManoucheBandChannel

foto:  Cătălin Nenciu,  Cosmin Meiţoiu

 

Comentarii

loading...