17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleO furtună de nisip a acoperit Opera din Sydney

O furtună de nisip a acoperit Opera din Sydney

Autorităţile au decretat o alertă de înrăutăţire a calităţii aerului în urma furtunii de nisip care s-a întins pe o suprafaţă de aproape 500 de kilometri şi au cerut populaţiei să fie precaută, subliniind riscul pentru persoanele cu deficienţă respiratorie.

“Lumea ar trebui să stea în locuri închise cât mai mult posibil, să bea multe lichide şi să evite exerciţiile fizice” a declarat postului 9News, directorul serviciului de ambulanţă al statului New South Wales,Tony Gately.

Seceta din ultimele luni a agravat amploarea furtunii, sporind cantitatea de praf şi nisip pe câmpuri.

“Zborurile la terminalele Internaţional şi Naţional au suferit întârzieri”, a postat pe contul său de Twitter Aeroportul din Sydney, deşi situaţia s-a ameliorat în ultimele ore.

Imaginile luate din unele zone afectate arată un mare nor de praf roşiatic avansând, sau suprafeţe mari acoperite de praful care îngreunează vizibilitatea pietonilor şi a conducătorilor auto.

În 2009, o furtună de nisip de 500 de kilometri lăţime şi 1.000 de kilometri lungime a afectat statele New South Wales şi Queensland, care a determinat suspendarea lucrărilor de construcţie, întârzierea zborurilor şi închiderea şcolilor şi a instituţiilor publice.

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă