6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleO lume creativă pentru hobby, artă şi meşteşugărit

O lume creativă pentru hobby, artă şi meşteşugărit

Târgul CREATIVEWORLD  pune la dispoziţie o paletă foarte largă de materiale, unelte şi soluţii ce pot fi folosite de pasionaţi în diverse activităţi creative.

Activităţile de tip DO-IT-YOURSELF s-au dezvoltat cu precădere la începutul anilor ’70 în Occident, când au apărut numeroase materiale, tehnologii şi soluţii noi în special în domeniul amenajărilor care erau mai uşor de pus în practică. Deoarece aceste activităţi erau distractive şi, cel mai important, aduceau economii însemnate (firmele erau, cum este şi acum cazul, scumpe) erau practicate în special de către tineri. Aceştia se amuzau făcând singuri alegerile şi luând deciziile, uneori erau angrenaţi şi copii sau erau invitaţi prieteni. Printre astfel de lucrări se numărau: montarea parchetului, a faianţei şi gresiei, zugrăvitul. Pentru pensionarii care îşi împlineau visul de a avea o casă în afara oraşului, grădinăritul era activitatea cea mai iubită.

Lucrurile au evoluat, se caută mai mult perfecţiunea, este indicat să se apeleze la un designer şi la echipe specializate pentru lucrări din cele amintite, mai ales că noile materiale şi tehnologii necesită nu numai pricepere, dar şi experienţă şi cunoştinţe în domeniul amenajărilor şi construcţiilor.

Se poate crede astfel că bricolajul a dispărut sau s-a diminuat considerabil? Nicidecum, urmare a stresului de zi cu zi şi a beneficiilor pe care le aduc astfel de activităţi, coroborat şi cu miile de soluţii şi materiale noi produse de firme şi puse pe piaţă, domeniul DO-IT-YOURSELF capătă valenţe noi şi o dezvoltare tot mai accentuată, una dintre urmări fiind şi organizarea târgului CREATIVEWORLD. Şcolile, grădiniţele, precum şi cluburile specializate se numără şi ele printre marii consumatori de aceste produse.

Activităţi destresante

S-a constatat că activităţile de tip DO-IT-YOURSELF dezvoltă la copii îndemânările motorii, precum şi intelectul. În acelaşi timp, mulţi adulţi fac diverse munci manual pentru a contrabalansa viaţa digitală de zi cu zi. Activităţile de “lucru manual” sunt benefice pentru orice vârstă, fiind destresante, pentru persoanele de vârstă înaintată în special, acestea îşi menţin forma fizică şi, în plus, este promovată comunicarea.

În special în timpul sărbătorilor de iarnă, când se stă mai mult în casă, există o multitudine de idei pentru a se practica astfel de activităţi, în special decoraţiuni de brad sau de împodobire a casei. Nu întâmplător târgul amintit se desfăşoară în paralel cu CHRISTMASWORLD.

Cum una dintre tendinţele zilelor noastre este nostalgia, ne aducem aminte cu drag de copilărie, când bunicile ne arătau cum se puteau confecţiona astfel de decoraţiuni, de exemplu, arici din poleială de diverse culori făcuţi cu ajutorul unui simplu creion.

Astăzi există numeroase posibilităţi, sunt firme care pun la dispoziţie multiple şi variate soluţii şi materiale în acest sens, iar târgul CREATIVEWORLD, unde expun peste 300 de companii din întreaga lume, este o adevărată platformă pentru toate acestea. Aici creativitatea este la maximum, iar printre tendinţe decoraţiunile făcute de mână se recomandă a fi cozy, naturale şi vesele. O zonă specială este dedicată artei de stradă.  Un spectru extrem de larg de produse pentru hobby-uri, artişti grafici, design textil şi recuzite este expus în cadrul târgului. Printre acestea se numără şi scule/unelte (de răsucit, freze, tăiere, foarfece), maşini de cusut, pietre semipreţioase, mozaic, porţelan de  pictat, pânză, fetru, vopsele de faţă, paletare, şevalete, perii şi pensule, cretă, cărbune, acuarele, panglici, articole de ţesături pentru cusut, croşetare şi broderie, cabluri, bandă de lipit şi multe, multe altele. De asemenea, o atenţie specială este acordată materialelor pentru graffiti, precum și accesoriilor şi materialelor pentru pachete de cadouri.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă