20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleOrganizatorii Festivalului de Film de la Cannes exclud desfăşurarea online a evenimentului

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes exclud desfăşurarea online a evenimentului

Delegatul general Thierry Fremaux a declarat pentru Variety: „Pentru Cannes, cu spiritul şi istoria sa, acesta este un model care nu va funcţiona. Ce înseamnă festival digital? O competiţie digitală? Ar trebui să întrebăm deţinătorii de drepturi dacă sunt de acord”.

„Filme de Wes Anderson sau Paul Verhoeven pe computer?”, s-a întrebat el retoric. El a făcut referire la premierele „Top Gun: Maverick” şi „Soul”, care au fost amânate tocmai pentru a fi lansate în cinematografe. „De ce am vrea să le arătăm înainte pe un dispozitiv digital?”.

Organizatorii festivalului de pe Croazetă, cel mai important eveniment de gen, au decis să amâne ediţia de anul acesta, care trebuia să aibă loc în luna mai, pentru finalul lui iunie – începutul lui iulie.

„Regizorii sunt conduşi de ideea de a-şi prezenta filmele pe ecran mare şi de a le împărtăşi cu alţii prin evenimente ca festivaluri, nu ca munca lor să ajungă pe iPhone”, a mai spus Fremaux. „Dacă toate festivalurile sunt anulate, trebuie să ne gândim la un mod de a prezenta filmele, de a evita să pierdem un an, dar nu cred că alternativa precară şi improvizată pentru Cannes sau Veneţia ar fi soluţia”.

Festivalul de Film de la Veneţia a anunţat, în urmă cu o zi, că exclude o variantă online şi că pregătirile pentru ediţia cu numărul 77 continuă. Aceasta este programată să aibă loc în prima jumătate a lunii septembrie.

În ciuda izolării impuse în Franţa din cauza Covid-19, deja de trei săptămâni, Fremaux rămâne optimist că festivalul va avea loc anul acesta. El a precizat că evoluţia situaţiei este urmărită atent. Potrivit autorităţilor, vârful epidemiei în Franţa – unde au murit aproximativ 9.000 de oameni – ar putea fi atins săptămâna viitoare.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă