15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleOsteria Francescana, desemnat cel mai bun restaurant din lume

Osteria Francescana, desemnat cel mai bun restaurant din lume

World’s 50 Best Restaurants recompensează cele mai apreciate 50 de restaurante la nivel mondial, desfăşurată marţi la Bilbao, informează Reuters, citată de Agerpres.

Este a doua oară în trei ani când restaurantul din nordul Italiei – un adevărat templu al bucătăriei italiene contemporane – ocupă primul loc în acest clasament, ale cărui intrări sunt la fel de râvnite ca stelele Michelin.

Osteria Francescana combină “respectul faţă de tradiţie cu o modernitate acerbă, concepţiile filosofice cu un aer de modă veche şi căldura cu îndrăzneala”, şi-au justificat organizatorii decizia.

Clasamentul, creat de William Reed Business Media, are un juriu format din peste 1000 de bucătari, critici şi experţi în domeniu din întreaga lume.

În acest an, podiumul a fost ocupat în întregime de restaurante europene. Locul al doilea a revenit restaurantului El Celler de Can Roca, condus de trei fraţi din Catalonia, iar poziţia a treia, restaurantului Mirazur, al unui chef argentiniano-italian de pe Riviera Franceză.

Câştigătorul de anul trecut, Eleven Madison Park din New York, a căzut în acest an pe poziţia a patra, însă este în continuare considerat cel mai bun restaurant din America de Nord, în timp ce Gaggan, condus de chef-ul Gaggan Anand din Bangkok, a fost singura intrare asiatică în top 10, pe poziţia a cincea.

Cele mai citite

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă