27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestylePanouri LED – inovatie si stil

Panouri LED – inovatie si stil

Panourile cu leduri sunt corpuri de iluminat concepute pentru a inlocui luminile fluorescente sau cu halogen, conventionale. Ele sunt una dintre cele mai bune opțiuni de iluminare pentru diferite amenajari interioare. Tehnologia cu led este utilizata pe scara larga de ceva vreme, insa panourile care folosesc această tehnologie sunt destul de noi in piata si castiga teren datorită aspectului elegant si designului inovator.

 

Design

Panourile prevazute cu becuri led sunt construite astfel încat sa permita condiții de iluminare cat mai  bune. Acest tip de amenajare interioara folosește cea mai recenta tehnologie. Luminile panoului led au de obicei un cadru usor din aluminiu, care adaposteste trei straturi. Cadrul este una dintre partile mai importante ale panoului, deoarece este proiectat pentru a preveni scurgerile de lumină. Straturile din interior includ cipuri LED, o placa de ghidare a luminii si un difuzor. Difuzorul este de obicei situat chiar in fața plăcii de ghidare a luminii; functia sa este de a distribui lumina uniform pe toată suprafata. Exista, de asemenea, o placa – reflector chiar in spatele placii de ghidare cu led. O alta parte esentiala este suportul solid, care are efect asupra aspectului general al corpului de iluminat.

 

Material și culoare

Aluminiul este cel mai bun material pentru cadru și este folosit si pentru acoperirea din spate. Ledurile in sine sunt realizate de obicei din aluminiu, arsenida și galiu. Se adauga impuritati pentru a crea electroni liberi si pentru a spori conductivitatea materialului semiconductor. Aceste impuritati ar putea determina si culoarea luminii, motiv pentru care culoarea dorita poate fi obtinuta fara utilizarea unui filtru. Luminile de tip led pot produce, de asemenea, lumina alba.

 

Avantaje panouri LED

Principalul avantaj ale luminilor de tip panou led il reprezinta personalizarea acestora. Datorita subtilitatii lor și, cel putin in cel de-al doilea tip de panou descris mai sus, a modului in care ledurile sunt incluse in panoul propriu, acestea pot fi modelate in aproape orice forma dorim. Panourile pot fi utilizate pentru aplicatii în care iluminarea cu incandescenta ar fi dificilă sau imposibila, ca de exemplu lumina de fundal pentru topurile de bare turnate. In comparatie cu iluminatul traditional, panourile acrilice cu leduri sunt mult mai durabile.

Durata de viata a panourilor este impresionanta. Pentru o utilizare de circa opt ore pe zi, te poti astepta ca un led sa dureze aproximativ 17 ani. Această viata indelungata aduce valoare si rentabilitate acestor panouri.

Cu toate ca becurile cu led convenționale sunt populare, apare situatia in care un singur led spart poate avea o influența negativa semnificativa asupra celor din apropiere. In cazul panourilor cu led, aceasta problema este mult redusă datorita proiectarii cu atentie a circuitului.

Un avantaj secundar este faptul ca iluminatul panoului functionează bine acolo unde nu se poate garanta o alimentare cu energie electrica cu tensiune stabilă. Nu exista niciun pericol de supraincalzire, spre deosebire de becurile cu incandescenta, deoarece ledurile nu au efect termic. Acrilicul folosit pentru panourile luminoase este rezistent la socuri si la substanțe chimice corozive, e rezistent la variatii de  temperatura si la diferite nivele de umiditate. Această durabilitate face ca panourile cu lumină LED sa fie perfecte pentru instalarea in locuri care intretinerea este dificilă, cum ar fi zonele greu accesibile, care ar putea necesita inchiderea unei cladiri pentru inlocuirea completa.

Exista mai multe tipuri de panouri, cu lumina calda sau rece pe care le puteti gasi pe instalmen.ro  Panourile cu LED pot fi montate pe pereți sau suspendate ori pozitionate pe suprafața altor obiecte, fiind potrivite pentru o serie larga de aplicații: in apartamente, birouri, spitale, scoli, holuri din hoteluri,

Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă