Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa Francisc a primit un scuter personalizat

Papa Francisc a primit un scuter personalizat

Papa Francisc a primit cadou un model personalizat de Vespa din partea unui fan club al legendarului producător italian de scutere, informează DPA.

Iulian Budușan 0 comentarii

Acel scuter alb, ce i-a fost oferit suveranului pontif vineri la Roma, este gravat cu stema Vaticanului şi are numărul de înmatriculare BF 362918 - alcătuit din iniţiala numelui de familie al papei (Bergoglio), iniţiala numelui său papal (Francisc), varianta prescurtată a anului naşterii sale (1936) şi data la care acest model Vespa i-a fost oferit (2 septembrie 2018).

Suveranul pontif a primit cadou şi o cască albă.

Papa Francisc, în vârstă de 81 de ani, nu intenţionează să conducă scuterul Vespa, care este un model original, 50R, fabricat în 1971.

Cardinalul papal Konrad Krajewski a făcut însă un test cu scuterul Vespa în cursul zilei de duminică şi a spus că papa intenţionează să îl scoată la vânzare în cadrul unei licitaţii de caritate.

Membrii fan clubului Vespa nel Tempo Club - filială a Vespa Club of Italy -, care i-au făcut papei acest cadou, au participat în aceste zile la cea de-a doua convenţie internaţională dedicată scuterelor Vespa, organizată în capitala Italiei şi care se încheie duminică.

Aproximativ 600 de conducători de scutere Vespa şi-au parcat apoi vehiculele în interiorul zidurilor Vaticanului, pentru a asista la slujba oficiată duminică la prânz de papa Francisc, au precizat reprezentanţii Sfântului Scaun.

Comentarii

loading...