Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Particulele de poluare a aerului pot afecta copilul din pântec

Particulele de poluare a aerului pot afecta copilul din pântec

S-au descoperit noi dovezi că poluarea aerului poate trece prin placenta unei mame și poate ajunge la fătul din pântec, crescând posibilitatea unor probleme de sănătate viitoare, scriu jurnaliștii de la CNN.

Rl online 0 comentarii

Cercetătorii au descoperit că atunci când femeile însărcinate respiră aer poluat cu carbon, creat prin arderea combustibililor fosili, cum ar fi de la mașinile pe motorină sau prin arderea cărbunelui, particulele nocive își pot face drum de la plămâni la placentă și pot ajunge direct la fetus.

Aerul poluat a cauzat diverse probleme
 

Aerul poluat a fost anterior legat de avorturi sporite, nașteri premature și greutăți mici la naștere în rândul sugarilor, ca urmare a efectelor poluării asupra mamei.

Cu toate acestea, placenta - un organ care se atașează de pântec în timpul sarcinii, permițând trecerea oxigenului și a substanțelor nutritive de la sângele mamei la făt prin cordonul ombilical - a fost crezută anterior ca fiind o „barieră impenetrabilă".

Un studiu de anul trecut a fost primul care a sugerat că poluanții au fost găsiți în placentele a cinci femei însărcinate din Regatul Unit.

Comentarii

loading...