Pe plajele României acționează 24 de utilaje de îndepărtare a algelor

Pe plajele României acționează 24 de utilaje de îndepărtare a algelor

Alte două utilaje de colectare a algelor sunt pregătite să intre în funcțiune pe țărmul românesc al Mării Negre, a anunțat, luni, Administraţia Națională Apele Române (ANAR).

Mihai Diac 0 comentarii

Din dispoziția directorului general al Administrației Naționale Apele Române, Ervin Molnar, pe litoral au fost aduse alte două utilaje, de la Administrația Bazinală de Apă Mureș, respectiv Crișuri, care suplimentează numărul celor deja existente.

Utilajele vin în sprijinul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) în vederea colectării algelor. Acestea se alătură celor două utilaje aduse de la Someș-Tisa (care vor lucra la Marea Neagră timp de o lună), precum și celor utilizate de ABADL, în număr de 20.

Numărul de oameni care manevrează aceste utilaje este de 34.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral desfășoară, doar pe timpul nopții, activități de îndepărtare a algelor de pe zonele necontractate și de pe linia țărmului.

De la începutul lunii februarie și până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche, au fost colectate 8000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc. Doar în luna iulie, au fost colectate 6000 de tone, reprezentând 75% din cantitatea totală colectată de la începutul anului. În ultimele 10 zile au fost colectate 2000 de tone de alge.

Comentarii

loading...