8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestylePeretii Transparenti, Cea Mai Eficienta Solutie Pentru Inchiderea Teraselor

Peretii Transparenti, Cea Mai Eficienta Solutie Pentru Inchiderea Teraselor

Folia transparenta, solutia perfecta pentru a creste confortul pe terasa/foisor/balcon

Terasele, foisoarele si balcoanele sunt zone amenajate pentru relaxare, momentele petrecute aici te ajuta sa iti pui in ordine gandurile sau sa te bucuri de cateva clipe de liniste. Aceste zone pline de verdeata sunt si locul perfect de a petrece serile de weekend in compania prietenilor, de a te delecta alaturi de cei dragi.

Chiar daca temperaturile sunt de obicei prietenoase, vremea capricioasa te poate lua prin surprindere si iti poate strica planuri intocmite cu grija. Pentru a evita astfel de situatii este recomandat sa achizitionezi folii de protectie transparente pentru inchideri de terase. Acestea sunt accesorii moderne care iti permit sa te bucuri de momentele tale, indiferent de vremea de afara. Fie ca ploua, bate vantul sau e furtuna, acestea sunt extrem de eficiente.

Folia transparenta pentru terase – sistem de protectie accesibil

Folia transparenta este cea mai simpla si mai accesibila metoda de protectie impotriva intemperiilor, ce poate fi montata cu usurinta teraselor, foisoarelor, balcoanelor, constructiilor din lemn sau metal. Prevazuta cu sistem de prindere cu capse si bride sau butoni poate fi  montata si demontata, chiar si de persoane mai putin familiarizate cu astfel de accesorii. Pentru persoanele pretentioase exista varianta foliei casetata sub forma de rulouri actionate electric, care urca si coboara cu usurinta in urma actionarii din telecomanda.

Sistemul cu folie de protectie este eficient pentru spatiile aflate in bataia directa a razelor soarelui dar si pentru zonele ce intra in contact direct cu aer umed sau rece. Modelul propus, realizat din folie transparenta Cristal Clear cu grosime de 0.8m si margini intarite cu poliplan, este usor de montat si manipulat. Datorita sistemului de capse si bride implementat, ofera posibilitatea de a crea un spatiu ermetic inchis. Sistemul recomandat ca fiind cel mai eficient, este cel bazat pe ghidaje de aluminiu, acolo unde folia este prinsa, acesta se numeste folie casetata. Pentru ca este un accesoriu ergonomic, ghidajele sunt dispuse de jur-imprejurul foliei si o mentin pe aceasta intr-o pozitie fixa.

Un alt detaliu ce atrage atentia, este faptul ca sistemul cu capse si bride permite pozitionarea pentru ca acesta sa ia forma dorita, deci pot fi folosite cu usurinta pentru terase cu suprafete dreptunghiulare si pentru foisoare circulare.

Sistemele de folie transparenta disponibile sunt formate din mai multe componente: bride si capse, folie pentru terasa cu sistem de rulare a foliei actionat cu manivela sau electric (varianta casetata sau necasetata).

Prezente bridelor ai a capselor este o garantie a foliile raman fixate perfect pe lemn sau perete. Structura de rulare pozitionata in parte inferioare permite extinderea si impaturirea foliei, in functie de anotimp si necesitati. Integrarea acestui echipament ofera in primul rand protectie impotriva capriciilor vremii, insa totodata creaza si un spatiu individual ce poate fi folosit in alt scop. Poate deveni magazie de depozitare a mobilierului de gradina in sezonul rece sau a uneltelor de intretinere a peluzei. Peretii transparenti de folie antivant pot impiedica vantul puternic sa scada gradul de confort dar si acumularile de zapada pe terasa, daca sunt montati in sezonul rece. Daca sunteti interesati de un astfel de sistem, puteti contacta aici o firma care se ocupa de inchiderea teraselor cu folie transparenta in Bucuresti si in tara.

Beneficiile sistemelor de protectie cu folie transparenta

  • Aceste dispozitive sunt recomandate pentru terase, foisoare, balcoane.
  • Acolo unde acesti pereti transparenti din folie sunt montati, se permite fumatul, deoarece spatiile care au aplicate astfel de sisteme nu se considera spatii inchise.
  • Nu au greutate mare, deci sunt usor de montat si manipulat.
  • Pot fi implementate pe suprafete plane, inclinate sau circulare datorita elementelor eficiente de aplicare.
  • Vin cu sistem de prindere inteligent si pot fi intinse sau indepartate cu usurinta. Sunt prevazute cu  curelusa, care le face practic invizibile odata ce sunt stranse.
  • Rulourile de folie casetata ofera un design impunator teraselor, acestea remarcandu-se prin urcarea sau coborarea peretilor transparenti atunci cand dorim sau cand vremea o impune.
  • Montarea sistemului este un proces de scurta durata, iar manevrarea este o operatiune ce poate fi realizata si de adolescenti sau varstnici.
  • Foliile transparente sunt prevazute cu filtre UV, deci ofera protectie impotriva radiatiilor solare.
  • Sunt eficiente si in sezonul rece deoarece impiedica patrunderea ploii si a zapezii. In plus creaza o atmosfera placuta in terasa.
  • Materialele din care sunt create sunt durabile, folia rezista la temperaturi extreme de la -48 la + 50 de grade celsius.
  • Au  costuri mici de achizitie si intretinere. In fapt sunt cea mai ieftina solutie de protejare si inchidere a teraselor/foisoarelor, impotriva vremii capricioase.
  • Trebuie mentionat ca sistemul este unul usor de manevrat chiar si de persoanele mai putin experimentate, insa pentru a beneficia de eficienta maxima este important ca montajul initial sa fie efectuat persoane specializate.
  • Folie transparenta pentru inchiderea teraselor –  aria de utilizare

Sistemele de protectie cu folie transparenta au o arie larga de utilizare, si-au dovedit eficienta in resedintele private dar si in domeniul HORECA. Sistemele cu folie transparenta casetata sunt in special folosite pentru a proteja terasele restaurantelor, barurilor, cafenelelor, hotelurilor. Ofera protectie balcoanelor din locuintele private, insa pot fi montate si in spatii ale institutiilor publice. Folia transparenta casetata se aplica foarte usor pe structurile tip pergola si ofera o mai buna izolare a acestora, facand un spatiu de relaxare excelent.  De asemenea, aceasta este eficienta in organizarea si delimitarea spatiilor pentru evenimente.

Folia transparenta, costuri de  intretinere

Intretinerea foliei antivant este un proces confortabil ce nu trebuie sa dea batai de cap. Totusi trebuie retinut ca folia cristal clear este acoperita cu o substanta ce protejeaza impotriva radiatiilor UV, deci aceasta nu trebuie inlaturata.

Pentru a curata eficient acesti pereti transparenti antivant trebuie folosita o simpla carpa din bumbac, inmuiata in apa calda. Folosirea produselor de curatenie din comert  nu vor curata mai eficient folia transparenta, ci ii vor indeparta stratul protector si ii vor scadea rezistenta la factorii mecanici. Substantele care nu trebuie utilizate pentru curatarea foliei pentru terase sunt cele ce contin alcool, cele care au in compozitie clor si solventii agresivi. Acesta nu fac decat sa atace materialul si sa distruga aspectul transparent.

Un alt detaliu caruia trebuie sa i se acorde atentie este legat de modul in care se realizeaza indepartarea murdariei.  In primul rand produsele folosite trebuie sa fie curate, sa nu produca zgarieturi, in al doilea rand procesul trebuie sa fie unul bland, deci miscarile de curatare delicate.

In concluzie sistemul de protectie pentru terase/foisoare este unul eficient atat in anotimpul cald cat si in sezonul rece, are o arie larga de utilizare, este usor de montat si manevrat si ajuta la crearea unui spatiu ce poate fi utilizat in numeroase moduri. Costurile de achizitie, montare si intretinere sunt minime, de aceea este un accesoriu apreciat.

 

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă