Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 120 de femei din cinematografia italiană au denunțat vineri hărţuirea sexuală

Peste 120 de femei din cinematografia italiană au denunțat vineri hărţuirea sexuală

"Nu arătăm cu degetul spre un singur agresor sexual. Protestăm faţă de întregul sistem", se afirmă în acest manifest ce a fost publicat în cotidianul La Repubblica şi în alte ziare importante din Italia.

Rl online 0 comentarii

Actriţa Valeria Golino, care a jucat în filmul "Rain Man" (1988) alături de Tom Cruise şi Dustin Hoffman, şi Francisca Comencini, coregizoare a serialului de televiziune "Gomorra", se află printre cele 124 de semnatare ale acestei scrisori publice.

În ultimele luni, acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva producătorului hollywoodian Harvey Weinstein au stat la baza apariţiei unei campanii globale, #MeToo, ce a fost demarată în semn de protest faţă de hărţuirile comise în industria filmului şi în alte domenii de activitate.

Însă în Italia, una dintre actriţele care l-au acuzat public pe Harvey Weinstein, Asia Argento, s-a confruntat la rândul ei cu un val de comentarii negative şi a fost criticată că încearcă să profite de pe urma publicităţii generate de acest scandal.

Scandalurile de hărţuire au provocat în primele momente un val de indignare, dar, imediat ce acesta a trecut, oamenii "au început să pună sub semnul întrebării veridicitatea declaraţiilor făcute de victimele abuzurilor, identităţile lor, comportamentele lor şi motivele care le-au determinat să vorbească", afirmă autoarele manifestului ce a fost publicat vineri.

"În acest fel (...) ei încearcă să ne pună căluş, să ne facă să gândim de două ori înainte de a deschide gura şi de a vorbi despre asta, în special dacă anumite lucruri s-au petrecut în trecut şi nu mai sunt de actualitate", se afirmă în acelaşi text.

Semnatarele scrisorii au deplâns şi modul în care "fiecărei femei care munceşte" i se cere "să se obişnuiască (cu hărţuirea) sau să plece din sistem". În încheiere, ele afirmă: "Acesta este momentul în care am încetat să ne mai fie teamă".

Comentarii

loading...