5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestylePeste 210.000 de turişti români îşi vor petrece vacanţa de vară în...

Peste 210.000 de turişti români îşi vor petrece vacanţa de vară în Antalya

O mare parte dintre turiştii care aleg Antalya preferă hoturile de cinci stele, potrivit companiei.

”O tendinţă manifestată încă de anul trecut este ca o mare parte dintre turiştii de Antalya şi Bodrum să aleagă hoteluri de cinci stele şi 90% dintre ei preferă hotelurile de lux, care le oferă un all inclusive superior şi multe opţiuni pentru petrecerea timpului liber în resort”, se arată în comunicat. 

Cumpărate în perioada de early booking, pachetele au avut o reducere şi de 50%. În timpul sezonului, grafice cu tarifele finale pentru fiecare hotel, în fiecare săptămână de vacanţă, sunt afişate pe portalul de vacanţe al turoperatorului. 

Cererea de vacanţe pentru destinaţii interne şi externe din perioada de Early Booking a crescut cu o treime volumul de vânzări al turoperatorului Paralela 45. Astfel, pentru 2019, compania estimează că va înregistra vânzări de 70 de milioane de euro, faţă de 60 de milioane de euro, anul trecut.

”Noile curse charter spre Antalya din oferta Paralela 45 sunt operate din Bacău, Baia Mare, Oradea, Suceava şi Arad, iar cele tradiţionale din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, numărul oraşelor cu transport direct către Antalya ajungând în 2019 la 10”, se arată în comunicat.

Acestora li se adaugă cursa Bucureşti-Alanya, introdusă în 2018 pentru reducerea duratei de transfer spre hotelurile din Alanya şi Side, potrivit companiei.

“Peste 25.000 dintre clienţii Paralela 45 îşi vor petrece vacanţa de vară în staţiunile de pe riviera turcească şi peste 210.000 de turişti la nivel naţional, faţă de 180.000, anul trecut”, a declarat Alin Burcea, director general Paralela 45.

O altă noutate este cursa charter Cluj-Napoca-Bodrum. Cu plecare din Cluj sau de la Bucuresti, turoperatorul estimează că 4.000 de turiştii vor petrece vacanţa de vară în Bodrum şi alţi 3.000 vor ajunge în zonă cu transport individual. 

”Două noi destinaţii lansate în 2019, Egipt (Hurghada şi Sharm el Sheikh) şi Tunisia, vor atrage peste 7.500 de turişti sezonul acesta. Charterele sunt operate în perioada aprilie-octombrie, respectiv mai-octombrie, iar pachetele pornesc de la 505 euro/persoană pentru Egipt şi de la 468 de euro/persoană pentru Tunisia”, se arată în comunicat.

Peste 20.000 dintre clienţii turoperatorului vor merge în vacanţă în Grecia, în acest sezon, cu zboruri charter. În perioada de Early Booking au rezervat sejururi în special în insulele Corfu, Rodos şi Creta, urmate de Santorini, Zakynthos, Samos şi Lesbos, la hoteluri de trei şi patru stele şi au cerut informaţii pentru vizitarea insulelor.

”Alţi 15.000 aleg Thassos, Lefkada, Skiathos, Riviera Olimpului, Parga, Halkidiki, Thrace şi Kefalonia, cu transport individual şi cazări de la 12 euro/noapte/persoană. Pentru Bulgaria, tot cu transport individual, cererea din perioada de Early Booking a fost cu 21% mai mare faţă de anul trecut, iar pentru vacanţe cu avionul în Spania, cu 30% mai mare”, se arată în comunicat.

Cererile pentru litoralul românesc au crescut cu o treime faţă de anul trecut, datorită voucherelor de vacanţă folosite în perioada de Early Booking. Cele mai căutate staţiuni sunt Mamaia, Eforie Nord, Olimp şi Venus, unde turiştii preferă hotelurile de trei si patru stele.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă