6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestylePiese auto care se defectează cel mai des iarna

Piese auto care se defectează cel mai des iarna

Iarna poate fi un dușman real pentru mașina ta, iar câteva aspecte pe care le-ai putea neglija te-ar putea transforma în câteva minute din șofer într-un pieton zgribulit, cu automobilul în service pentru câteva zile bune, dar și cu bani mai puțini în buzunar de Sărbători. Temperaturile scăzute, zăpada și gheața, sarea și materialul antiderapant aruncate pe șosele de drumari, toate îți pot afecta grav autoturismul. Dacă bateria montată pe mașină este veche, șansele ca aceasta să nu mai poată fi folosită și autoturismul să rămână în pană de curent sunt foarte mari. La fel de riscant este să se defecteze și macaraua de la geamurile electrice, plăcuțele de frână ori discurile.

Dacă vrei să îți protejezi mașina în sezonul rece, am pregătit pentru tine informații de care orice șofer ar trebui să țină cont.

 

Bateria

„M-a lăsat bateria”. De câte ori nu ai auzit replica asta? Fii foarte atent la semnele pe care mașina ți le poate da înainte ca bateria să cedeze complet. Unul dintre ele ar putea fi că motorul nu pornește la prima cheie. Sunt sanșe mari ca o baterie auto mai veche de trei ani să-și încheie activitatea după o noapte foarte rece. Nu trebuie să te duci cu bateria în brațe să cauți una nouă. Există magazine care vând piese auto online. O soluție excelentă este să cumperi piese auto de la ePiesa.

 

Frânele
 

Dacă ai uitat frâna de mână trasă peste noapte, trebuie să ai mare grijă. Mulți șoferi consideră că frânele se vor debloca rapid, atunci când mașina se pune în mișcare, dar aceste minute pot fi fatale pentru plăcuțe: frecarea cu discurile duce la uzarea lor și chiar la ovalizare. Când vine vorba de frâne nu te zgârci. Caută plăcuțe de frână doar la magazinele care comercializează piese auto originale!

 

Ștergătoarele și chederele
 

Din cauza gheții care se formează pe parbriz în timpul nopții, ștergătoarele pot avea de suferit. Acestea sunt cele mai cumpărate consumabile în perioada iernii, pentru că solicitarea lor este una ridicată. La fel se întâmplă și în cazul chederelor, care se pot distruge la simpla deschidere a portierei, mai ales dacă nu obișnuiești să folosești un spray pentru dezgheț.

 

Oglinzile laterale
 

Oglinzile sunt și ele victime în războiul cu iarna. Abundența precipitațiilor din perioada iernii face ca gheața să se formeze și în spatele oglinzilor laterale ale mașinii, așa că nu încerca să le reglezi înainte ca mașina să se fi dezghețat complet. Altfel, riști să le rupi, la fel ca în cazul ștergătoarelor încărcate de gheață.

 

Macaraua geamului
 

Tot frigul este de vină și pentru defectarea macaralei de la geamurile electrice. Ideal ar fi să nu le deschizi în timpul iernii, cel puțin nu atunci când mașina este încă înghețată. În caz contrar, defectarea macaralei s-ar putea să te țină câteva ore bune în service.

Așadar, pe timp de iarnă, nu lăsa frâna de mână trasă peste noapte, nu te juca cu geamurile și cu oglinzile înghețate, unge chederele cu silicon, curăță parbrizul cu răzătoarea și cu multă răbdare.Apelează la un specialist și consultă cu mare atenție oferta magazinelor de piese auto online în cazul unor defecțiuni din sezonul invernal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă