19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestylePregătește-te pentru o vacanță cool! Gadget-uri pe care trebuie să le ai...

Pregătește-te pentru o vacanță cool! Gadget-uri pe care trebuie să le ai la tine

E vremea vacanțelor și cu siguranță și tu te pregătești să pleci pe undeva. Însă, înainte să pleci trebuie să te gândeșți care sunt lucrurile de care nu te poți despărți nici măcar 1-2 zile. Telefonul și laptopul e musai să fie 110% funcționale pe toată durata vacanței și să le ai cu tine. Dacă pleci cu mașina la drum, atunci e clar că-ți prinde foarte bine o cameră auto dar și una IP care să-ți supravegheze casa în timp ce tu te distrezi prin țară. Sau prin afară ei, de ce nu? Hai să vezi cum trebuie să gândeșți lucrurile așa încât să fii pregătit pentru tot felul de situații și vacanța ta să fie una cool.

Telefonul

Desigur că ai nevoie de el. Pentru că nu e doar un telefon este un gadget complex fără de care viața ta n-ar mai fi așa de dinamică și de interesantă. Dacă de obicei ții telefonul în buzunar, nu prea mai merge să faci asta și când ești în vacanță. Pentru că o să fii atent la peisaje și o să-l pierzi din vedere. Nu știi niciodată cum îți poate fi furat și ar fi păcat să-ți strici vacanța din cauza unui astfel de incident. Mai mult, e posibil că 1 secundă să nu fii atent și să-l scapi. Ai nevoie de o folie de protecție, de o husă, în caz că-l scapi să fii sigur că are o șansă și tu nu intri la cheltuieli suplimentare. Că probabil ai dat pe el o avere. Păstrează-l în siguranță, într-o borsetă care să fie mereu în atenția ta.

Laptopul

Jocuri, filme, clipuri video… clar nu-l poți lasă acasă. Ai grijă însă, pune-i o baterie bună înainte de plecare. Că s-ar putea să ai nevoie de câteva ore bune de autonomie. Cât ești acasă poți să-l alimentezi la priză, dar în vacanță e puțin diferit. E posibil chiar să nu poți folosi prizele din camera de hotel în care ești cazat – în funcție de destinația aleasă. Nu toate țările au alimentare la 220V, după cum știi. Așadar, merită investiția într-o baterie laptop bună care să-ți fie de folos în vacanță dar și multă vreme după aceea. Ai grijă că nu merge să folosești orice tip sau marcă de baterie, trebuie să-ți cumperi ceva compatibil cu modelul de laptop pe care îl ai. De asemenea, nu uita de încărcătoare, atât pentru laptop cât și pentru telefon.

Camera auto

Dacă îți place să șofezi și ți-ai planificat un traseu de vacanță pe 4 roți, îți recomandăm o cameră auto. Avem două argumente forțe: poți să filmezi cu ușurință toate locurile prin care treci și să te bucuri de ele cu toți prietenii tăi – inclusiv cu cei virtuali de pe platformele de socializare. Mai mult vei putea păstra în arhiva personală toate traseele care ți-au plăcut și pe viitor să mergi la fix. Al doilea argument are legătură cu siguranța ta și a celor dragi când sunteți în trafic. Știi că drumurile sunt aglomerate, regulile de circulație s-au înăsprit și chiar e păcât să-ți iei amendă și să alergi pe la poliție în loc să te bucuri de vacanța mult așteptată. Alege o camera care să răspundă cerințelor și nevoilor tale. Dacă pleci la drum pe un traseu accidentat sau necunoscut îți recomandăm camerele oglindă pentru că monitorizează traficul atât în față cât și în spate. Garantat n-o să-ți pară rău de așa achiziție. O s-o ai ani de zile și suntem siguri că te va scoate din multe încurcături.

Camera IP

Acest gadget de mici dimensiuni montat la tine acasă, în interior sau în exterior, te ajută să te bucuri cu adevărat de vacanță. Vei știi că ai casa, curtea, bunurile în siguranță cât lipseșți. Și după aceea mulți ani! Se montează cu ușurință, se folosește intuitiv și se accesează de la distanță în baza unor protocoale de siguranță numai de tine știute. Vei putea vedea pe telefon, tabletă, laptop tot ce se petrece acasă. În timp real. Camerele sunt dotate cu LED-uri infraroșii pentru filmări clare pe timp de noapte, se pot roti sus-jos sau stânga-dreapta după cum dorești din telefon, cu ajutorul unui soft foarte simplu. În caz de incident ai totul filmat și-l poți preda la poliție pentru ca persoană în cauză să fie prinsă și sancționată conform legii.

Sistemele de iluminare și alimentare gadget-uri

Te numeri și tu printre aceia care iubesc destinațiile izolate? Plaje pustii sau vârf de multe? Ține cont de faptul că vei avea nevoie de o sursă de iluminare și de alimentare pentru gadget-urile tale. Da, cele de care nu te poți despărți. Aceste sisteme sunt de mici dimensiuni, încap în rucsac fără probleme. Se alimentează cu ajutorul unui panou solar, au mai multe becuri pentru iluminarea cortului, lanterne puternice și mufe pentru gadget-uri. Unele au chiar și funcții suplimentare: becuri disco cu jocuri de lumini, ventilatoare (excelente vara, nu-i așa?). Gândește-te care este necesarul de iluminare și alimentare și alege de aici modelul care îți place. Toate sunt accesibile și merită să le ai. Nu numai pentru perioada vacanțelor ci și după aceea, în caz că treci prin pene de curent sau apare vreo defecțiune la instalația electrică de acasă.

Sperăm că ți-am dat câteva idei practice pe care chiar le vei aplica înainte să pleci în vacanță. Suntem siguri că vei descoperi în scurt timp că sunt excelente. Vacanță plăcută!

https://www.freepik.com/free-photos-vectors/car

 

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă