Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Președintele, ministrul Mediului și primarul general vin la Ziua Mondială a Bicicletei

Președintele Klaus Iohannis este așteptat să participe, joi, la o dezbatere cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Klaus Iohannis este așteptat să participe, joi, la o dezbatere cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei, marcată la data de 3 iunie.

Acțiunea la care este invitat președintele Iohannis este organizată în Parcul Herăstrău din București. La același eveniment sunt așteptați să vină ministrul Mediului și Pădurilor, Barna Tanczos, precum și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Dezbaterea din Parcul Herăstrău are ca temă transportul sustenabil în România și este organizată de Asociaţia Green Revolution.

"Conform unui studiu realizat de Federaţia Europeană a Cicliştilor (ECF), ciclismul creează beneficii de cel puţin 150 de miliarde de euro în fiecare an în Uniunea Europeană. Aceste beneficiile apar nu doar în domenii specifice, izolate, cum ar fi transporturile sau politica de mediu, ci şi în multe altele, cum ar fi politica industrială, ocuparea forţei de muncă, sănătatea şi politica socială", precizează Asociaţia Green Revolution.

La nivel mondial există în jur de două miliarde de biciclete, iar estimările indică aproximativ cinci miliarde de biciclete la nivelul anului 2050.

Comentarii

loading...