21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePrima bere cu canabis din lume s-a lansat în Canada, cu subvenție...

Prima bere cu canabis din lume s-a lansat în Canada, cu subvenție de la stat

Province Brands of Canada a primit o subvenţie de 300.000 de dolari canadieni (195.218 de euro) de la provincia Ontario (centrul ţării) pentru a crea o băutură „ameţitoare” dar care să fie mai puţin periculoasă decât alcoolul, potrivit afirmaţiilor companiei cu sediu la Toronto, informează, sâmbătă, Digi 24.

Firma s-a asociat, pentru partea de cercetare şi dezvoltare, cu Loyalist College din Belleville (Ontario), al cărei centru de cercetare asupra canabisului este subvenţionat de guvernul federal.

Asemeni altor companii locale, start-upul mizează pe popularitatea produselor comestibile pe bază de canabis, în perspectiva depenalizării iminente a acestui drog de guvernul lui Justin Trudeau, aşteptată pentru vara aceasta.

Cu toate acestea, comercializarea derivatelor, precum produsele de patiserie sau băuturi pe bază de canabis, nu ar trebui să fie autorizate înainte de jumătatea anului 2019.

Directorul companiei Province Brands of Canada, Dooma Wendschuh, este de părere că o reducere a fumatului în rândul tinerilor îi va determina pe canadieni să caute mijloace alternative de consum al canabisului.

Nu a fost deloc simplu să fie găsită cea mai bună reţetă pentru această bere, notează Wendschuh. „Am consultat mai mulţi experţi berari, cărora ideea de a face o bere pornind de la o plantă precum canabisul li s-a părut o glumă”, a mărturisit el.

Printre problemele ce trebuiau depăşite: faptul că marijuana are nevoie de mai mult timp pentru a-şi face efect asupra organismului când este ingerată şi nu fumată. Efectul poate dura peste două ore atunci când canabisul este ingerat sau băut, în timp ce efectul alcoolului poate fi resimţit la câteva minute după ce se termină paharul.

Fără să dea alte detalii, patronul canadian asigură că această problemă a fost rezolvată şi că noua bere degajă efectele psihotrope ale canabisului imediat după ce a fost băută.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă