16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestylePrima Doamnă a Americii în turneu în Africa, fără Donald Trump

Prima Doamnă a Americii în turneu în Africa, fără Donald Trump

O Primă Doamnă care călătoreşte în străinătate fără preşedinte nu este un fapt ieşit din comun: Michelle Obama a făcut acest lucru în mai multe rânduri, atunci când a mers în vizită în Africa de Sud, China şi Cambodgia.

Însă, aura de mister care o înconjoară încă pe Melania Trump, la aproape doi ani de la alegerea soţului ei la Casa Albă, şi declaraţiile acestuia din urmă referitoare la continentul african, care au stârnit un val de indignare, dau acestei călătorii un aer aparte.

Este prima oară când fostul model de origine slovenă în vârstă de 48 de ani pune piciorul pe continentul african.

Pentru această vizită “diplomatică şi umanitară”, a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia, Stephanie Grisham, cea de-a treia soţie a preşedintelui american intenţionează să se concentreze asupra copiilor.

“Fie că este vorba despre educaţie, dependenţă de droguri, foamete, agresiune, sărăcie sau boli, copiii sunt primele victime în lume”, a explicat ea în urmă cu câteva zile la New York.

În afară de întâlnirile cu alte Prime Doamne, Melania Trump intenţionează să pună în lumină activitatea USAID, Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare.

Însă, a insistat Stephanie Grisham, Melania nu merge într-o călătorie comandată. “Este călătoria ei, iniţiativa ei”, a explicat ea pentru AFP.

De fapt, în Statele Unite ca şi pe scena internaţională, Melania Trump a stat departe de iniţiativele soţului său, într-o formă de neutralitate, în contrast puternic cu multe alte Prime Doamne care i-au precedat în această funcţie.

Până în prezent, “ea nu a fost avocatul sau purtătorul de cuvânt al politicilor” soţului ei, a explicat Anita McBride, fostul şef al personalului Laurei Bush, soţia lui George W. Bush, care predă în prezent la American University din Washington.

“Amândoi iubim Africa”, a declarat Donald Trump la ONU în urmă cu câteva zile. “Africa este frumoasă. Cel mai frumos loc de pe pământ în multe feluri”, a spus el.

Declaraţiile sale contrastează cu cele rostite în ianuarie la o reuniune la Casa Albă. Presa americană l-a citat atunci pe preşedinte criticând imigraţia provenită din ‘ţări de rahat’ (“shithole countries”), precum Haiti, El Salvador sau state de pe continentul african. El nu a negat niciodată explicit aceste afirmaţii care au stârnit un val de indignare în ţară şi în străinătate.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă