12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestylePrimăria Sector 4 transformă Sudul Capitalei într-un adevărat obiectiv turistic național

Primăria Sector 4 transformă Sudul Capitalei într-un adevărat obiectiv turistic național

Peste 26.000 de metri pătrați de teren sterp vor deveni obiectiv turistic, în urma unui proiect tematic de mare anvergură. Primăria Sectorului 4 dorește să refacă în miniatură harta României, cu forme de relief, râuri și peste 83 de clădiri reprezentative ale țării.

Am mers pe firul informației pentru a afla mai multe despre acest proiect menit să transforme sudului Capitalei într-un obiectiv turistic. Am aflat că proiectul tematic ”România Parc” se află deja urcat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și va fi amenajat chiar lângă Parcul Lumea Copiilor, administrat de Primăria Sectorului 4 și îngrijit de angajații Totul  Verde. SA.

Teoretic, asta înseamnă că imediat ce licitația va fi câștigată, lucrările ar putea începe. Practic, vom afla acest lucru în momentul în care se va cunoaște firma care va realiza obiectivul. Până atunci, haideți să aflăm locația exactă!

Terenul de peste 2,6 hectare se află lipit de Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei, în apropierea parcării de peste 700 de locuri pe care Primăria Sectorului 4 a amenajat-o în zonă. Este parcarea mult contestată de mai multe ONG-uri, însă cu timpul toată lumea și-a dat seama de importanța și necesitatea acesteia.

Dacă ajungeți prin zonă veți observa un teren abandonat, nefolosit și aflat într-un stadiu avansat de degradare. Are un aspect inestetic, de maidan, neavând nicio funcțiune urbană și este acoperit în cea mai mare parte de iarbă și vegetația invadată de buruieni.

Primăria Sectorului 4 dorește să transforme această zonă insalubră într-un spațiu atractiv pentru toate vârstele, un spațiu de odihnă atât activă, cât și pasivă, destinat în același timp educației istorice, geografice și etnologice.

Investiția se integrează în planul de politici publice existente la nivelul sectorului 4, contribuind activ la ducerea la îndeplinire a programului de viață pentru locuitorii acestuia. De asemenea un punct important în modul de abordare al lucrărilor de amenajare este menținerea aspectului de România la scară mică, accesibilă tuturor.

Atingerea beneficiilor anticipate, prin realizarea parcului tematic, propune locuitorilor sectorului 4 și vizitatorilor obiectivului o experiență interactivă, cu bogat conținut educativ, oferind o imagine în miniatură a României, de la forme de relief, vegetație autohtonă, la clădiri, monumente și obiective reprezentative pentru toate județele țării noastre, constituindu-se atât într-o oază de cultură și relaxare la nivelul sectorului, cât și într-un obiectiv turistic.

 

Dunărea, Prutul și Oltul vor curge prin Parcul Lumea Copiilor

Proiectul tematic ”România Parc” va fi unul unicat, iar constructorul va trebui să lucreze minuțios, pentru că Primăria Sectorului 4 dorește ca totul să iasă perfect. Printre cerințe se numără:

– defrișarea arborilor bolnavi și păstrarea celor valoroși din punct de vedere peisagistic;

– realizarea reliefului țării în miniatură, prin săpături pentru cursurile de apă importante produse – Dunărea, Prutul, Mureșul, Oltul, Marea Neagră. După săparea șanțurilor pentru ape ar urma realizarea dealurilor de aproximativ 2 metri-2,5 metri înălțime, care vor reprezenta Carpații;

– împrejmuirea parcului cu un gard de 1,8 metri înălțiume, cu două intrări;

– realizarea clădirilor din containere, cu instalații și dotări specifice clădirilor de primire;

– realizarea aleilor din parc pietonale și a pavajelor pentru zonele de relaxare umbrite;

– execuția podurilor peste cursurile de apă;

– procurarea și montarea machetelor clădirilor reprezentative din ”România Parc”, 83 de bucăți, respectiv instalarea trenulețelor, vaporașelor și mașinuțelor;

– instalarea sistemului de iluminat ambiental și a sistemului de supraveghere video;

– realizarea locului de joacă tematoc cu pardoseală de tartan cauciucat;

– dotarea parcului cu mobilier urban proiectat special, cu motive populare tradiționale;

– dotarea zonelor de relaxare cu mese, scaune de șah și table pentru exterior;

– plantarea vegetației specifice fiecărei regiuni din țară;

– instalarea sistemului de irigații.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă