12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestylePrimăvara este cu și despre flori

Primăvara este cu și despre flori

Imprimeurile florale subtile sau, dimpotrivă, cele care îți acaparează privirea pot fi o alegere inspirată doar în cazul în care sunt în acord perfect cu personalitatea ta. Nu încerca să porți flori doar pentru că „se poartă“, ci pentru că simți că ți se potrivesc. Dacă ești o tipă mai degrabă punk, ți se potrivește mănușă o geacă bomber cu imprimeu sau broderie florală mai degrabă decât o rochie diafană.

Pe de altă parte, dacă ești mai degrabă sobră (ceea ce nu recomand dacă nu ești Carmen Iohannis sau nu lucrezi într-o zonă cu expunere diplomatică ori de altă natură, care necesită o atenție sporită stilului vestimentar), atunci poți opta pentru accesorii care să sugereze primăvara: eșarfe din mătase, pălării-fantezie, genți sau pantofi cu mici intervenții florale, broșe, brățări și lista poate merge mai departe.

Pentru adeptele stilului casual-chic, combinațiile câștigătoare sunt cele care conțin detalii florale subtile. Cum ar fi o mânecă brodată, un imprimeu vegetal (vezi colecția H&M Conscious), flori stilizate sau accesorii care să te ducă cu gândul la natură. Mătăsurile sau rochiile înflorate merg mai degrabă asortate cu personalități romantice, boeme, cu siluete care parcă plutesc, cu linii fine și, în general, cu blonde.

De asemenea, dimensiunile printurilor florale ar trebui adaptate siluetei, nu doar personalității. Nu uita că printurile florale mici vin bine pe o siluetă bine conturată, în timp ce printurile medii sau maxi (dar ca accent mai degrabă) merg mai bine la o siluetă pe plus. Pe de altă parte, dacă o piesă vestimentară conține doar câteva detalii florale e mai greu să dai greș.

Și, dacă tot a venit vorba despre combinații, o ultimă idee: dacă nu ai o personalitate puternică, nu face combinații de pattern-uri. Dacă vrei să ieși în evidență, poți alege varianta „safe“: o piesă cu detalii florale în combinație cu o culoare în nuanță tare: galben, roșu, verde. Sau, pentru seară, în combinație cu materiale și texturi metalice. Sigur vei fi remarcată. Pentru birou, combină florile cu tonuri calde, pastelate sau cu piese de bază neutre.

Și nu uita: atitudinea este cel mai important accesoriu!

Bijuterii Pandora

Jachetă H&M

Pantaloni Reserved

Cămașă Pineberry

Rochie Reserved

Bluză H&M

Ținută Zara

 

Diana Moldoveanu
Fashion lover & style addict

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă