21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePrimăvară în garderoba ta

Primăvară în garderoba ta

Cu siguranță abia așteptați să scăpați de hainele groase, iar prognoza meteo e generoasă. Temperaturile vor crește repede, așa că este momentul pieselor vestimentare ușoare, fluide, a accesoriilor vesele.

Pentru ținutele de zi cu zi, rochiile din bumbac sau materiale asemănătoare sunt perfecte. Tăieturile arhitecturale, dar și detaliile feminine se combină perfect atunci când vrem să avem o ținută serioasă la birou, dar nu scorțoasă. Alege culori neutre – alb, crem, bej – dacă vrei să le accesorizezi cu genți și pantofi în tonuri mai îndrăznețe, cum ar fi galben, roz și nu numai. Violet, lila, oranj sau verde crud pot fi la rândul lor îmblânzite de culori mai „cuminți“. Întotdeauna primăvara se vor purta pastelurile, la fel cum se pot purta de altfel în orice anotimp. Dar primăvara parcă se potrivesc cel mai bine.

Alte motive esențiale în garderobă ar fi: flori, fluturi, păsări. Pandora a lansat o colecție specială dedicată primăverii, unde piesa centrală este albina. Pandantive, charmuri, dar și inele-fagure sunt câteva dintre propunerile celebrului brand.

 

Și Lyria, un brand românesc specializat pe producția de genți, a lansat o mini-colecție pictată, unde motivul central sunt florile. Păpădii, magnolii, lavandă și nu numai pot întregi o ținută altfel simplă. Același sentiment, de altfel, îl poți obține combinând ținuta cu o eșarfă prețioasă sau cu o pălărie.

Și chiar dacă este primăvară, calendaristic și nu numai, ar trebui să avem la noi și o jachetă, diminețile vor mai fi răcoroase o vreme. Am ales câteva modele Zara care se potrivesc mai multor stiluri, de la casual, la sport sau smart casual.

Nu ar trebui să ne lipsească din garderobă un trenci, pentru zilele mai ploioase, care cu siguranță vor mai fi. Recomand o culoare puternică, vă va înveseli cu siguranță nu doar ținuta, ci și ziua. Roșu, oranj, lila, galben, albastru, verde sunt culori perfecte.

Croielile speciale nu se limitează la haine însă. De curând, Mihaela Glăvan a lansat o colecție de încălțăminte foarte interesantă. Ce îmi place la designerul român pe care cu siguranță îl știți este simbioza perfectă între forme nonconformiste, ușor dure sau chiar butucănoase (în engleză sună mai elegant – rough) cu pasteluri și finisaje suave, cum ar fi păsările, sau glam, cum sunt paietele.

Și dacă tot am ajuns la paiete, adică la zona glam a ținutelor noastre, atunci da, se poartă în continuare paietele. Sub diferite forme și reflexii. Poți alege o combinație între croieli clasice și materiale speciale atunci când mergi la un eveniment de seară, dar nu vrei să ai o ținută prea fancy. Rochia-sacou de la Zara este un exemplu bun în acest sens.

La fel, ținuta de la Pastelle cu fustă din tulle poate fi o variantă bună.

Poți duce liniile glam și în ținutele de zi, dar ai grijă să le temperezi. A doua ținută Pastelle propusă poate fi un exemplu elocvent.

Beauty tip

Primăvara este momentul când facem o revizuire nu numai a garderobei, ci și a noastră. Pielea are cel mai mult de suferit, așa că merită un pic de răsfăț. Cremele antirid, cele care reduc celulita, dar și scruburile ar trebui să devină parte din ritual, mai ales acum, când ne pregătim tot mai mult să ne expunem pielea. Ar fi de preferat să folosiți și creme cu protecție solară, chiar dacă soarele nu va fi foarte puternic. O atenție deosebită și părului. Și el are nevoie de protecție, chiar dacă nu pare. Acestea fiind zise, sunteți gata de primăvară?

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă