10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleProblemele din rețeaua feroviară, subiectul unei noi anchete „România, te iubesc!”

Problemele din rețeaua feroviară, subiectul unei noi anchete „România, te iubesc!”

În occident, trenul este un mijloc de transport rapid, comod, convenabil si puțin poluant. În România, la 30 de ani de la Revoluție, rețeaua feroviară este împânzită cu sute de restricții de viteză și peste 1000 de puncte periculoase. A ajuns pe ultimele locuri din Europa la viteză și calitate, cu o rată alarmantă a incidentelor. 

„De 3 ani, România, te iubesc! monitorizează una dintre cele mai importante rute feroviare din România, cea care leagă București de Timișoara. Calea ferată se degradează într-un ritm mai rapid decât statul o poate repara. Timp de zeci de ani CFR-ul a fost neglijat de politicieni, iar acum, pentru că nu mai pot repara tot ce se strică, CFR a rămas cu o singură soluție: să reducă viteza ca să nu sară trenurile de pe șine. Așa am ajuns să circulăm pe porțiuni de coridor european cu o viteză maximă de… 5km/h”, a spus Paul Angelescu.

Începând cu 2007, România a avut miliarde de euro la dispoziție ca să-și modernizeze calea ferată. Ce s-a întâmplat cu bugetul alocat și ce răspunsuri au cei responsabili, aflăm duminică, de la 18:00, într-o nouă ediție România, te iubesc!.

Cristian Leonte și Paul Angelescu vor dezbate subiectul pe larg, marți, de la ora 11:00, în podcastul România, știi bine, pe pagina Știrile PRO TV.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă