13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleProiectul Virgiliu 21-23 obține autorizația de construcție și pre-certificarea GREEN HOMES

Proiectul Virgiliu 21-23 obține autorizația de construcție și pre-certificarea GREEN HOMES

În luna Septembrie 2020 a fost obținută autorizația de construire, lucrările urmând să demareze din luna Octombrie 2020. În plus, în urma unui proces minuțios de evaluare, Romania Green Building Council a oferit pre-certificarea Green Homes pentru specificațiile tehnice din clădirea de 30 apartamente.

Virgiliu 21-23 este un proiect rezidențial de tip boutique, cu apartamente de 2, 3 și 4 camere, precum și 30 de locuri de parcare. Fiecare unitate va avea un spațiu exterior, fie logie sau terasă, iar la ultimul etaj apartamentele sunt înconjurate de o terasă circulară generoasă. Cu o arhitectură semnată ADN B.A., proiectul își propune să ofere un stil de viață armonios pentru familiile care doresc să trăiască în centrul orașului. Aflat într-o zonă tradițională a Bucureștiului, Virgiliu 21-23 se află în proximitatea tuturor punctelor de interes social, cu acces direct către aeroportul Otopeni și zona de nord a Capitalei. Arhitectura distinctă ajută clădirea să se integreze perfect în spațiu și completează experiența exclusivistă.

“Ne bucurăm să trecem într-un nou stadiu cu Virgiliu 21-23. Suntem încrezători în valoarea proiectului și abia așteptăm să-l prezentăm celor care, la fel ca și noi, sunt pasionați de un stil de viață urban, sustenabil, prietenos cu mediul înconjurător. Arhitectura, finisajele și dotările vor face proiectul să se remarce în peisajul urban al Capitalei.”, spune Horia Chioseaua, Founding Partner și Managing Director, Millstone Developments.

Sistemul de certificare GREEN HOMES este cel mai robust sistem de certificare conceput special pentru îmbunătățirea sectorului rezidențial. Acesta încurajează construirea de locuințe mai sănătoase și de calitate, oferind în același timp beneficii financiare pentru ocupanți, precum reducerea costurilor lunare totale cu întreținerea proprietății. Prin parteneriatul cu două bănci din România, în cadrul programului Ipoteca Verde (Green Mortgage) s-au oferit produse financiare avantajoase pentru proiectele eligibile, cu o abordare integrată a criteriilor „verzi”, dincolo de eficiența energetică. Până în prezent, în România au fost pre-certificate/certificate peste 10.000 de locuințe, în valoare de peste 1,5 miliarde EURO. Programul GREEN HOMES, inițiat de România Green Building Council, este recunoscut internațional și susținut de către Direcția Generală Energie a Comisiei Europene (DG Energy).

”Analiza impactului de mediu a materialelor care vor fi folosite și simulările energetice realizate în etapa de proiect poziționează proiectul Virgiliu 21-23 în rândul modelelor de bune practici, performante din punct de vedere sustenabil. Salutăm determinarea și angajamentul Millstone Development de a dezvolta clădiri prietenoase cu mediul înconjurător și mai sănătoase pentru ocupanți.”, a declarat Steven Borncamp, membru fondator Romania Green Building Council.

Cea mai importantă caracteristică a proiectului Virgiliu 21-23 este fațada, căci oferă o suprafața vitrată largă fiecărui apartament, iar specificațiile tehnice ale tâmplăriei exterioare reprezintă atuul profilelor de aluminiu, cu geamuri tripan, ce oferă protecție solară pe fațada S-V și low-E pe restul fațadelor.

”Întregul proces de construcție, prin gestionarea deșeurilor, folosirea materialelor prietenoase cu mediul, precum și calitatea viitoare a locuirii au dus la îndeplinirea condițiilor de pre-certificare. Ne dorim ca, odată transferat acest mod de locuire viitorilor proprietari, să păstrăm linia dată de conceptul de case verzi”, declară în continuare, Horia Chioseaua.

Compania Millstone Developments a fost fondată în 2016 de către doi profesioniști de top din România – Johan Rogiers și Horia Chioseaua. Misiunea lor este de a realiza proiecte rezidențiale și de office, cu ambiția de a transforma compania într-un lider în zona dezvoltării de proiecte rezidențiale boutique durabile, ce îmbină stilul contemporan, confortul și calitatea. Mai multe informații despre companie și proiectele sale vor fi, în curând, disponibile pe https://millstone.com.ro/virgiliu-21-23/.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă