13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleProtocolul atunci când un membru senior al familiei regale moare. Ce vom...

Protocolul atunci când un membru senior al familiei regale moare. Ce vom vedea zilele următoare

Regina și oficialii palatului ei planifică acest tip de evenimente încă din anii 1960 și anual sunt organizate întâlniri pentru a rafina și repeta aceste planuri.

Planul secret pentru moartea reginei a fost dezvăluit acum câțiva ani și poartă numele de cod „London Bridge is Down” când se află în Anglia și „Operațiunea Unicorn” când se află în Scoția. Planul este în vigoare din anii 1960.

Operațiunea secretă în cazul decesului prințului Philip poartă denumirea de Operațiunea Forth Bridge. Podul Forth a fost deschis în 1964, proiectat de inginerii englezi Sir John Fowler și Sir Benjamin Baker. Conectează Edinburgh de Perth și la acea vreme era cel mai lung pod suspendat din lume în afara Statelor Unite.

Cum va fi înmormântarea

Prințul Philip a cerut deja ca oamenii să nu facă „vâlvă” în legătură cu înmormântarea sa.

Philip are, desigur, dreptul la o înmormântare mare în calitate de consort al reginei. Cu toate acestea, conform documentelor parlamentare, nu există un „proces oficial” pentru „a decide când ar trebui să se organizeze o înmormântare de stat pentru o altă persoană decât Suveranul”.

Corpul lui Philip nu ar fi deschis pentru vizionare publică, iar la înmormântare vor fi prezenți probabil doar familia sa, prietenii și șefii de stat din țările din Commonwealth.

Unde va fi înmormântat

La moartea sa, prințul Philip va fi înmormântat în grădinile Frogmore, pe terenul castelului Windsor. Grădina retrasă de 35 de acri este o bijuterie ascunsă a familiei regale. Potrivit The Telegraph, „Este locul unde regina își plimbă cățeii”.

Regina Victoria a construit un altar pentru soțul ei, prințul Albert. aici, iar ea a fost îngropată lângă el într-un mausoleu.

Majoritatea celorlalți membri ai familiei regale britanice au fost înmormântați în mănăstirea Westminster și în capela Sf. Gheorghe, dar este probabil că Philip a ales Frogmore Gardens din cauza semnificației sale pentru familia sa.

 Cât va dura doliul în Marea Britanie 

Se crede că perioada de doliu va fi de opt zile, în care Regina va renunța la îndatoririle regale. Acest lucru înseamnă că toate afacerile de stat și legile care necesită aprobarea regală (de exemplu, aprobarea reginei) vor fi suspendate.

A da consimțământul este una dintre puterile de rezervă ale monarhului care domnește – el sau ea are dreptul să refuze un proiect de lege al Parlamentului. 

Când regina se va întoarce la îndatoririle sale publice

Se crede că, după cele opt zile, Regina își va continua sarcinile în spatele ușilor închise. Britanicii vor intra apoi într-o perioadă oficială de doliu regal timp de 30 de zile, după care se așteaptă ca regina să revină la aparițiile și responsabilitățile sale publice.

Pe vremea când regina Victoria era monarhul domnitor, soțul ei, prințul Albert, a murit brusc. În timpul ei de doliu, s-a retras la Castelul Balmoral, unde a petrecut următorii 40 de ani într-o durere afectată de durere. Doliul ei permanent aproape a dus la căderea monarhiei britanice.

Ce se va întâmpla cu monarhia

Nimic nu se va schimba de fapt atunci când vine vorba de linia de succesiune la tron – ordinea rămâne în continuare, prințul Charles, prințul William, prințul George, prințesa Charlotte, prințul Louis. Titlurile și funcțiile membrilor familiei regale vor rămâne aceleași atât timp cât Regina Elisabeta este în viață și poartă coroana.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă