5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestylePutem închiria mașini electrice

Putem închiria mașini electrice

eGO este primul serviciu de car sharing din România care deține o flotă de automobile exclusiv electrică. Pentru a apela la acest serviciu, utilizatorii trebuie să dețină un card bancar. Lansat la finalul anului 2017 în parteneriat cu BCR, eGO este un brand 100% românesc, disponibil în București. Flota pusă la dispoziție este formată din 40 automobile BMW i3 – unul dintre cele mai performante modele electrice de pe piața internațională.

Serviciul de car sharing eGO este disponibil în România atât pentru clienți corporate cât și pentru persoane fizice.

Până la mijlocul lunii august 2019, peste 3800 de români au apelat la serviciile eGO, tentați nu doar de posibilitatea de a conduce un BMW i3, ci și de principalul beneficiu oferit de sistemul de car sharing: plătești cât timp utilizezi efectiv mașina. Prin acest procedeu, șoferul are la dispoziție o mașină cu design inovator ori de câte ori are nevoie de ea, dar nu are grija acelor obligații suplimentare generate de o mașină în proprietate personală, cum ar fi cheltuielile pentru întreținere, asigurări, taxe sau parcare.

Până în prezent, serviciul eGO a fost folosit în procent de peste 80 la sută de clienți din retail. Operatorul eGo îi caracterizează pe clienții săi drept persoane cu stil de viață activ și care iau decizii inteligente în ceea ce privește cheltuielile lunare.

Printre avantajele oferite de automobilele electrice se numără costurile zero la combustibil dar și costurile zero de încărcare electrică, atât în rețeaua dezvoltată de Primăria Capitalei cât și în stațiile de încărcare din unele benzinării și din parcările unor mari magazine. Mașinile electrice beneficiază în România de parcare gratuită în spațiile publice special amenajate, inclusiv în zone aglomerate, întrucât au emisii poluante zero.

Cu o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro în 2018, eGO are în plan creșterea flotei auto și dezvoltarea serviciului car sharing în mai multe orașe. Din această lună, serviciul urmează a fi disponibil, după București, la Constanța și la Timișoara.

 

Mașini premium de ultimă generație

„Segmentul de car sharing s-a dezvoltat semnificativ în ultimii 2 ani, utilizatorii acestui serviciu având acum la dispoziție opțiuni diverse în termeni de flotă. Noi am decis să oferim exclusiv o flotă electrică, prietenoasă cu mediul înconjurător, mașini premium de ultimă generație, confortabile și sigure, cu autonomie de peste 200 de kilometri în condiții de condus optime. Ne dorim să extindem serviciile oferite, iar primul pas a fost acela de a face flota eGO accesibilă tuturor posesorilor de card bancar, indiferent de banca emitentă. Clienții BCR vor continua să se bucure de condiții preferențiale, datorită parteneriatului dezvoltat cu BCR încă de la lansarea noastră pe piață”, a declarat Radu Papuc, Managing Partner eGO.

 

BMW i3

Utilizatorul serviciului eGO are posibilitatea de a se familiariza cu un automobil electric de ultimă generație pe care îl conduce la un cost de sub 1 leu / minut pentru clienții BCR cu carduri George și de 1,3 lei pentru toți ceilalți utilizatori. În plus, există și promoții pentru utilizatori, cum ar fi cea din prezent, care oferă un bonus de 30 minute pentru șoferii “care demonstrează un comportament responsabil”, precizează un comunicat de presă al eGO.

 

CONDIȚII

Aplicația eGo poate fi descărcată din App Store sau Google Play. Clientul trebuie să-și introducă datele într-un profil de utilizator, apoi, cu ajutorul aplicației, poate identifica mașinile electrice  disponibile în zona din apropierea lui. Se poate rezerva mașina cea mai apropiată de locația în care se află clientul, iar mașina îl așteaptă pe client 30 de minute de la momentul plasării rezervării în aplicație.

“Fiind mașini cu o autonomie limitată și format de car sharing, este strict interzisă închiderea cursei in afara orasului din care ai preluat masina! Ai grija sa nu incalci aceasta regula de baza pentru ca sistemul se alerteaza si vei risca penalizari majore precum și suspendarea contului eGo”, avertizează operatorul acestui serviciu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă