22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleReguli de înfrumusețare pentru femeile de peste 25 de ani

Reguli de înfrumusețare pentru femeile de peste 25 de ani

Păstrează ceea ce ai
Eşti încă tânără şi frumoasă şi nu ai nevoie de multe cosmetice pentru a avea un aspect sănătos. Obiectivul tău trebuie să fie acela de a păstra prospeţimea şi fermitatea pe care le ai deja. 

Nu uita de hidratare
Hidratarea este foarte importantă şi trebuie să o faci 24 de ore din 24, de la interior la exterior. Primele schimbări legate de vârsta vizuală se datorează faptului că pielea îşi pierde din hidratare. Nu putem opri acest proces, dar îl putem încetini. Începe să utilizezi produse care conţin acid hialuronic şi alte componente hidratante.

Protejează-te de soare
Indiferent câte recomandări ar oferi specialiştii despre răul cauzat de bronz, mai există încă unii iubitori care sunt gata să îşi asume orice risc şi să încalce toate regulile. 
Între timp, spectrul de UVA, care pătrunde în straturi mai profunde ale pielii, în comparaţie cu UVB, poate subţia stratul dermic dacă pielea este expusă constant la soare. Când derma se slăbeşte, stratul superior al pielii, numit epidermă, începe să se distrugă.

Iubeşte culoarea naturală a pielii tale şi protejeaz-o cu ajutorul produselor de protecţie solară şi a pălăriilor de plajă

Curăţare regulată
Cele mai multe dintre noi trăim în oraşe unde nu putem decât visa la puritatea aerului. În aceste condiţii, pielea este unul dintre principalii factori care ne protejează de contaminare, microbi şi bacterii diverse pe parcursul zilei. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru pielea ta este curăţarea ei temeinică şi cu atenţie. Este suficient să îţi ştergi faţa cu apă micelară dimineaţa, dar seara e necesară mai multă atenţie privitor la demachiere.

Citeşte cu atenţie ce scrie pe produsele cosmetice de curăţare şi exclude-le pe cele care conţin alcool. Ar trebui să nu sari niciodată peste ritualul de demachiere, indiferent de metodă. 

Zâmbeşte
Primele riduri care apar pe faţa ta sunt un model al celor mai frecvente emoţii. Eşte uşor să îţi dai seama de o persoană după vârsta de 50 de ani, pentru că trăirile lor se lipesc pe faţă ca o mască.

Pentru a elimina expresiile faciale nedorite, poţi începe să practici tehnici de relaxare. Acestea te vor ajuta să faci faţă stresului şi să îţi relaxezi muşchii faciali. 
De asemenea, încearcă să îţi controlezi expresia facială din când în când. Şi zâmbeşte! Cu cât o faci mai des, cu atât sunt şanse mai mari ca acesta să devină un obicei.

Ai grijă de părul tău
O rutină corectă şi regulată de îngrijire a părului te poate ajuta să împiedici apariţia unor probleme cum ar fi pierderea părului, vârfuri despicate, fire albe prematur şi mătreaţă. În mod surprinzător, nu doar cosmeticele, ci şi obiceiurile noastre pot deteriora părul şi ne pot împiedica să obţinem rezultatele dorite.

Include mai multe produse lactate, cereale integrale şi legume crude în dieta ta.

Redu cantitatea de căldură la care îţi supui părul prin uscare, placă de îndeptat sau ondulator
Protejează părul de soare purtând pălării sau folosind produse speciale de protecţie solară
Măştile de păr te-ar putea ajuta mult, mai ales cele care conţin ouă

Stilul de viaţă
Dacă vrei să păstrezi tinereţea pielii cât mai mult timp posibil, trebuie să îţi verifici mai întâi obiceiurile şi stilul de viaţă. Din păcate, nu există nicio pastilă magică care să te ajute să ştergi mulţi ani de lipsă de somn, stres, fumat şi o dietă nesănătoasă. Să ai grijă de tine nu e dificil dacă îl transformi într-un obicei obişnuit.

Cele mai citite

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă