13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleRemedii naturale pentru calmarea iritațiilor

Remedii naturale pentru calmarea iritațiilor

Ca să eviți aceste iritații neplăcute, există câtevaremedii naturale la care poți să apelezi.

Mierea de albine

În trecut, mierea de albine a fost adesea folosită ca tratament pentru răni și diverse probleme ale pielii. Este demonstrat științific că are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene care calmează iritațiile și hidratează pielea. 

Uleiurile de măsline, arbore de ceai, vitamina E

Toate au proprietăți antiinflamatorii și repară pielea afectată de iritații. De asemenea, uleiul de arbore de ceai are un puternic efect antibacterian.

Aplică un uleiul de măsline sau vitamina E pe zona iritată, folosind o dischetă demachiantă. Sau dacă-l preferi pe cel din arbore de ceai trebuie să-l amesteci cu puțină apă înainte de a-l aplica pe zona iritată.

Aspirina

Se pare că atunci când este aplicată pe zona iritată, aspirina are un efect rapid de calmare a iritațiilor apărute după folosirea lamei de ras. Dizolvă 2-3 aspirine în puțină apă ca să obții o pastă. Aplică această pastă pe zona iritată, lasă să acționeze 10 minute și îndepărtează cu apă caldă.

Aloe vera

Este des folosită pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii. Datorită efectul hidratant și antibacterian, aloe vera s-a dovedit a fi extrem de utilă în calmarea iritațiilor cauzate de lama de ras. Gelul de aloe vera care se regăsește în interior se masează pe pielea iritată, se lasă să se usuce după care se spală cu apă călduță.

Castraveții

Pe lângă vitamine și minerale, castraveții au un conținut foarte mare de apă, astfel că au un puternic efect hidratant pentru pielea iritată. Studiile arată că au un efect antiinflamator atunci când sunt aplicați direct pe zona afectată.

Ca să eviți apariția iritațiilor, este foarte important să nu te razi pe pielea uscată, ci numai după un duș cald care pregătește pielea și înmoaie firele de păr. De asemenea, este indicat să folosești de fiecare dată un gel de ras, conducând lama în sensul creșterii firelor de păr.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă