30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleReţelele 5G vor fi lansate în 2019

Reţelele 5G vor fi lansate în 2019

Conform studiilor recente, operatorii de telefonie mobilă se aşteaptă ca investiţiile pentru implementarea tehnologiei 5G să aibă o valoare similară cu cheltuielile actuale alocate pentru tehnologia 4G, în principal ca urmare a investiţiilor pe care le-au făcut deja pentru dezvoltarea reţelelor.

Luând în considerare faptul că 72 de operatori din toată lumea au testat tehnologia 5G în 2018, studiul Deloitte preconizează că aproximativ 50 de operatori vor lansa servicii 5G până în anul 2020 cel puţin în anumite zone, în special în oraşe mari. În ceea ce priveşte terminalele 5G, Deloitte estimează că aproximativ 20 de furnizori vor lansa în 2019 echipamente compatibile 5G şi vor vinde aproximativ un milion de unităţi.

Difuzoarele inteligente cu asistenţi vocali digitali integraţi vor deveni cele mai vândute dispozitive conectate la nivel global în 2019, cu vânzări estimate de peste 164 de milioane de unităţi până la finalul anului. Această evoluţie va creşte numărul global de produse de acest tip la 250 de milioane, iar industria va ajunge la o valoare de şapte miliarde de dolari.

Studiul estimează o creştere a gradului de utilizare a soluţiilor software şi a serviciilor în cloud bazate pe inteligenţă artificială (AI). În 2019, 70% dintre companiile din întreaga lume vor avea abilităţi bazate pe AI, prin soluţii software în cloud, iar 65% vor crea aplicaţii AI utilizând servicii de dezvoltare bazate pe cloud. Până în 2020, rata de penetrare a software-ului bazat pe AI va ajunge la aproximativ 87%, în timp ce serviciile de dezvoltare bazate pe AI în cloud vor atinge 83%.

‘Ne aşteptăm ca anul acesta soluţiile bazate pe inteligenţa artificială să se extindă şi în România, pe măsură ce organizaţiile au acces mai facil la tehnologii avansate. O parte dintre clienţii noştri implementează deja proiecte care să le permită să beneficieze de cele mai bune şi inovatoare aspecte ale revoluţiei AI, care continuă să schimbe radical felul în care trăim, facem afaceri, lucrăm, călătorim, comunicăm sau ne petrecem timpul liber’, spune Dinu Bumbăcea, partener coordonator Consultanţă, Deloitte România.

Realizatorii studiului estimează că în anul 2019, pe lângă aceste noi tendinţe în domeniul tehnologic, vom asista la o expansiune a celor actuale, cum este cazul imprimantelor 3D, care vor deveni mai accesibile, şi al sistemelor de calcul cuantic, care ar putea începe să concureze vechile sisteme de calcul. De asemenea, este de aşteptat ca influenţa geopolitică a unei ţări să nu mai fie măsurată prin prisma puterii militare, ci prin capacităţile sale tehnologice.

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă