Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rețeta de weekend. Cotlet de porc cu sos de muștar franțuzesc

Rețeta de weekend. Cotlet de porc cu sos de muștar franțuzesc

Rl online 0 comentarii

Ingrediente

O bucată mare de cotlet de porc (1- 1.2 kg)

2 lingurițe muștar franțuzesc cu boabe

Sare

Piper

100 ml ulei

100 ml vin

Garnitură 

4 cartofi mari, fierți în coajă

300 g baby morcovi

O ceapă roșie

2 căței de usturoi

100 ml ulei

30 g unt

Sare

Piper

2 linguri mărar tocat

Sos

50 ulei

1 cățel usturoi

2 lingurițe vârfuite muștar franțuzesc cu boabe

1 linguriță miere

100 ml vin Cuvee Charlotte - SERVE  

1 linguriță vârfuită pastă de roșii

2-3 frunze de salvie

Decor

Flori de salvie/alte flori comestibile

Preparare

Ungem cotletul cu muștar cu boabe, îl asezonăm cu sare, piper, îl stropim cu ulei și vin, apoi îl acoperim cu o folie de staniol/capac și-l dăm la cuptorul preîncălzit la 140°C.

Fierbem cartofii în coajă. În puțin ulei cu unt (15-20 g.) călim un cățel de usturoi; îl scoatem când devine auriu. Călim și morcovii 2-3 min. Vor fi al dente, dar nu ne dorim morcovi de genul celor fierți.

Tăiem cartofii rondele mari, îi asezonăm cu sare și piper și îi călim în unt cu ulei. După ce s-au rumenit ușor, îi scoatem și presărăm mărar tocat marunt.

Tăiem o ceapă roșie rondele, le desfacem să obținem cât mai multe inele. Le călim în ulei.

Pentru sos, topim 15-20 g unt în 50 ml ulei. Călim un cățel de usturoi, apoi îl scoatem. Adăugam în uleiul cu unt aromat muștarul cu boabe, mierea, o lingură pastă de tomate, vinul, amestecăm până se omogenizează; lăsăm la foc mic până scade și se îngroașă sosul. La final, adăugăm salvia tocată și mai lăsam 30 sec. pe foc.

 

Cristina Toth, www.divainbucatarie.ro

 

 Vinul săptămânii

 

Cuvee Charlotte 2011 - Crama SERVE

Adriana Popescu, www.vinul.ro

 

Elegant, foarte expresiv, acest cupaj impunător de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră a fost descris chiar de renumita Master of Wine, Jancis Robinson, ca „un vin sofisticat - cu aspect glorios, sănătos și nuanţat”.

Vine cu impactul olfactiv „gurmand” de prune uscate, stafide, scorțișoară, trufe și violete care stârnește instantaneu pofta de a-l savura. Gustul se distinge prin note de fructe roșii, afine, mure; este un vin corpolent, dar cu tanini fini. Un vin gastronomic, ce poate fi asociat excelent cu diferite cărnuri - vită, vânat, miel, dar și alături de rețeta prezentată mai sus.

Temperatură de servire: 18-19 grade Celsius, după o decantare de cel puțin o oră până la două ore.

Comentarii

loading...