6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleRețeta de weekend: Papanași fierți umpluți cu căpșune

Rețeta de weekend: Papanași fierți umpluți cu căpșune

Ingrediente:

(16-18 buc.)

16-18 căpșune – aprox. 250 g

500 g brânză de vaci cremoasă

2 ouă mărime mică

100-120 g făină

50 g griș

60 g zahăr tos

1 plic zahăr vanilat

1 linguriță coajă rasă de lămâie

1 linguriță esență naturală vanilie

1/4 linguriță sare

 

Pentru acoperire:

180 g pesmet

80 ml ulei de floarea-
soarelui

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilat
Bourbon

1/4 linguriță scorțișoară

 

Pentru pregătire:

2 l apă

1 linguriță sare

300 g făină pentru tapetare

 
Preparare:

Căpșunele spălate foarte bine sub jet de apă le punem la uscat. Le scoatem codițele și verificăm să nu rămână frunzulițe lipite de ele.

În acest timp punem pesmetul în tigaie și-l rumenim până ajunge la culoarea bronzului. În acest moment turnăm ulei peste el, amestecăm până se omogenizează, apoi luăm de pe foc și încorporăm cele două tipuri de zahăr.

Lăsăm pesmetul în tigaie să aștepte momentul în care va fi folosit. Trecem la etapa a doua: pregătirea papanașilor. Amestecăm brânza cu ouă și puțină sare (cât prindem între două degete), apoi adăugăm zahărul și coaja de lămâie, iar la final făina și grișul. Am avut o brânză de vaci cremoasă (nu din cea obișnuită cu consistență uscată și granulată). Din acest motiv, cantitatea de făină și griș este mai mare, chiar dublă. Recomand ca făina și grișul să fie puse treptat până obținem o compoziție destul de moale, ușor lipicioasă.

Punem făina în căușul palmei, apoi luăm o lingură vârfuită din compoziția de brânză și în mijlocul acesteia punem o căpșună. Modelăm aluatul în jurul căpșunei, apoi îl tăvălim prin făină. Procedăm astfel până terminăm fructele și aluatul.

Punem apa la fiert cu o linguriță de sare. Când dă în clocot, putem pune papanașii la fiert. Îi punem în 3-4 tranșe, astfel încât să nu fie foarte mulți în oală. Pot fi întorși și scoși ușor cu o paletă cu găuri în momentul în care se ridică la suprafață. Îi tăvălim prin pesmet, până sunt acoperiți uniform.

Îi mâncăm calzi, imediat, cu sos de căpșune sau sos de vanilie și o cupă din înghețata preferată.

Cristina Toth
divainbucatarie.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă