10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleReteta recomandata de Vascar, care combina bucataria romaneasca si cea internationala

Reteta recomandata de Vascar, care combina bucataria romaneasca si cea internationala

Chiar daca, uneori, o gospodina desavarsita mai face deliciul chefilor din juriu si al telespectatorilor, cu retetele sale clasice, amintind de copilarie, de obicei aceasta strategie nu mai este de ajuns. In ultimii ani, atat bucatarii consacrati, cat si tinerii dornici de afirmare in acest domeniu merg pe varianta “fusion”, in care combina doua sau mai multe stiluri.

 

In aceeasi ordine de idei, iti prezentam si noi astazi o reteta de Piept de pui umplut cu salam Victoria de la Vascar si mozzarella, in sos de rosii. Vascar este unul dintre principalii producatori de conserve si preparate din carne din Romania, cu sediul in Vaslui si cu o mare notorietate in special in regiunea Moldovei, dar si la nivel national si international.

 

Condusa de Vlad Ciuburciu, in calitate de Director General, compania cu 400 de angajati si 21 de magazine proprii a incheiat anul 2019 cu o cifra de afaceri de 20,5 milioane de euro, o crestere de 13% fata de anul anterior.

 

Piept de pui umplut cu salam Victoria si mozarella, in sos de rosii

 

Aceasta reteta a fost conceputa de celebrul bucatar Horia Virlan, unul dintre primii chefi din Romania care au aparut la televizor, dand startul freneziei cooking show-urilor in tara noastra.

 

Simpaticul creator de bucate originale are o colaborare de lunga durata cu Vascar, el declarandu-se in nenumarate randuri un fan al bucatariei traditionale romanesti, in ciuda aplecarii sale pentru “la cuisine francaise”. Iata, in continuare, ce trebuie sa faci pentru a replica bunatatile preparate de chef Virlan la tine in bucatarie.

 

Ingrediente (4 persoane): 4 fileuri din piept de pui (100-150 g fiecare); 160 g salam Victoria de la Moldova in Bucate (al doilea brand Vascar); 500 g rosii cuburi in bulion; 2 cepe mici tocate; 2-3 catei de usturoi tocati; 2 linguri de patrunjel verde tocat; 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui; 300 g branza mozzarella razuita; sare si piper.

 

Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se toaca marunt, apoi se soteaza in ulei cald, dupa care se adauga rosiile cu sare, se fierbe sosul 5-6 minute, si se presara patrunjelul. Dupa ce se incinge cuptorul la 170 de grade Celsius, se unge fundul unei tavi mari cu sos de rosii, dupa care se adauga cele 4 fileuri din piept de pui, care se asezoneaza cu sare si piper.

 

Fiecare bucata de piept de pui este apoi “imbogatita” cu cateva feliute de salam Victoria, dupa care se presara mozzarella, se ruleaza feliile de carne si se prind cu scobitori. Rulourile rezultate sunt acoperite cu sosul de rosii ramas, iar apoi tava se introduce la cuptor 45 de minute. Cam la jumatatea intervalului, se adauga deasupra mozzarella ramasa. Recomandarea lui chef Virlan este de a servi pieptul de pui cu o garnitura de orez.

 

“Pentru noi, clientii sunt intotdeauna pe primul loc. Tocmai de aceea, facem eforturi pentru a le oferi mese gustoase si experiente unice, respectandu-le alegerile si exigentele si propunandu-ne sa ne ridicam in fiecare zi la nivelul pe care si-l doresc”, explica Ciuburciu (Vascar).

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă