Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

File de macrou cu ceapă caramelizată şi piure de morcov, usturoi şi parmezan, infuzat cu lavanda şi steluţe de anason, Chef Marin Cristian

File de macrou cu ceapă caramelizată şi piure de morcov, usturoi şi parmezan, infuzat cu lavanda şi steluţe de anason, Chef Marin Cristian

Reţeta săptămânii: File de macrou

Vrei o cină lejeră şi care se pregătește rapid? Foarte simplu: peşte! Carnea este uşoară şi se găteşte în doar câteva minute. În acest scop ne-am adresat unui specialist în astfel de preprate: Chef Marin Cristian, cristianmarin_cuisine Instagram, Cristian Marin Facebook,

Ion Diamandi 0 comentarii

Morcovul, o legumă care nu prea se foloseşte la garnitură, este mai mult decât potrivit pentru peşte. Se poate prepara sub forma unui piure parfumat  foarte gustos!Ii dăm puțină culoare şi "talent" cu un praf de wasaby şi ceapă caramelizată!

şi masa este gata, gustoasă, uşoara şi arată fiţos.

 

 

 Ingrediente pentru două porţii.

 

  File de baby macrou – 3 peşti de dimensiuni mici .

  Ceapă roşie       -  200 gr

  Morcovi         -  300 gr

  Usturoi          -  50 gr

  Unt            -   100 gr

  Parmezan         - 50 gr

  Ulei de măsline     -40 ml

  Chili              -1 gr

  Lavandă          - câteva seminţe

  Steluţa de anason    -1 buc

  Pudra de Wasabi    5 gr

  Zahar brun         20 gr

  Sare              1 lingurita

  Piper              1 gr

  Sfeclă deshidratată    20 gr

 

 Mod de preparare :

  Se condimentează fileul de macrou cu sare şi piper după gust şi se pune la frigider.

  Punem într-o crăticioară la fiert, o steluţă de anason, cateva seminte de lavanda, morcovi, usturoi şi sare. După ce au fiert bine morcovii, scurgem apa şi punem totul într-un blender, împreuna cu untul şi parmezanul. Se blendează 30 sec.

  Curăţăm ceapa roşie şi o tăiem rondele de 0,5 mm. Într-o tigaie se pune ulei de măsline la încins. După ce ajunge la temperatura dorită punem ceapa, zaharul şi fulgii de chili.  Se sotează până când ceapa devine uşor maronie, apoi se pune deoparte într-un bol.

   Fileu de macrou se trage puţin la tigaie cu ulei de măsline şi unt.

  Pentru plating, punem ceapa caramelizată deasupra fileului de macrou apoi pudra de wasabi. Garnitura este piureul de morcovi, ornat cu sfecla deshidratată.

 

Comentarii

loading...