Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cine nu a visat să ajungă în America? Acum poti avea un coltisor din America, chiar in bucătăria ta

Cine nu a visat să ajungă în America? Acum poti avea un coltisor din America, chiar in bucătăria ta

Reţeta săptămânii: Jambalaya Creola cu pui by Cristian Marin

Încearcă un preparat rapid și foarte gustos cu aroma americană. Pentru aceasta saptamana va propun o reteta, una din cele mai faimoase din statul Louisiana, New Orleans, cu influente spaniole, jambalaya creolă sau roşie

Ion Diamandi 0 comentarii

Chef Cristian Marin

cristianmarin_cuisine  Instagram

https://www.facebook.com/cristian.marin.7549185

www.ohvaz.ro

 Ingrediente pentru 4 portii:

 600 gr    pulpe de pui dezosate taiate cuburi mari

100 gr    chorizo taiat feliute .

150 gr    apio cubulete

150 gr    ardei gras tricolor taiat grosier

100 gr    ceapa rosie cubulete

150 gr    rosii proaspete taiate cubulete fara pielita si seminte

100 gr    fasole rosie (conserva)

150 gr    orez cu bob lung

50 gr    unt

3 cani    supa de pui

1        frunza de dafin

1        lingurita de cimbru

1        lingurita de chimion

1        lingurita de busuioc uscat

1        lingurita de sare

1/2      lingurita de chili

1        legatura de patrunjel tocat

1        lingurita de boia dulce afumata

 

Mod de preparare:

Macinam toate condimente in afara de frunza de dafin.

Intr-o cratita medie cu fundul dublu, sotam in unt apio si ceapa iar dupa 2 min adaugam si ardeiul gras.

In alta tigaie prajim usor, pe fiecare parte, in putin ulei, bucatile de pui asezonate cu o parte din amestecul de condimente.

Adaugam peste legumele sotate puiul,chorizo, rosiile, fasolea rosie, foaia de dafin, restul din amestecul de condimente, 1 cana de supa de pui, aducem la clocot si lasam 20 min sa fiarba.

Intr-o craticioara mica fierbem orezul in supa de pui, pana la consistenta dorita.

In reteta originala, orezul se pune la fiert impreuna cu puiul. Am ales sa il fierb separat, pentru un altfel de plating.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

loading...