15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSarmale a la Chef Catalin Scarlatescu

Sarmale a la Chef Catalin Scarlatescu

Masa festiva de Craciun este un moment special care reuneste intreaga familie intr-o atmosfera calduroasa, cu preparate delicioase, povesti pline de farmec si zambete alaturi de cei dragi. Iar cum bine stim, de pe mesele romanilor, de Sarbatori, sarmalele sunt nelipsite. Delicioasele preparate din carne invelite in frunze de varza murata, pe care toti membrii familiei le asteapta cu entuziasm.

Asadar, un preparat traditional romanesc, gatit dupa reteta lui Chef Catalin Scarlatescu, va fi cu siguranta vedeta de pe masa de Craciun.

Ne este clar, cat de strict si profesionist este Chef Catalin Scarlatescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, asa ca, dupa ce a adunat ingredientele perfecte, a inceput sa lucreze la reteta pentru preparatul mult ravnit de Sarbatori. Dupa ani intregi de explorat si incercat diverse imbunatatiri la reteta traditionala pentru sarmale, Chef Catalin Scarlatescu, a descoperit secretul care le face sa fie extrem de gustoase.

 Iata de ce ai nevoie pentru a le pregati acasa:

 

2 kg ceapa

4 kg de carne tocata de porc

500 gr orez

40 gr piper

11 gr/kg sare

1 bucata de afumatura

Bulion

Varza murata

 

Incepem prin a toca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper si inca 2 ingrediente secrete.

Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Impaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.

Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale. Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, Sarmalele lui Scarlatescu, ti se vor topi in gura.

In cazul in care esti foarte ocupata si nu ai timp sa le pregatesti, nu iti face griji! Le poti comanda gata facute…online. Simplu si rapid! In plus, nimeni nu trebuie sa stie ca nu le-ai facut tu. Iata de unde le poti comanda: www.incaunavarog.ro

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă