Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rețete de toamnă – Deserturi cu fructe pe care chiar și un începător le poate găti rapid

Rețete de toamnă – Deserturi cu fructe pe care chiar și un începător le poate găti rapid

Toamna este anotimpul fructelor în pârg, deci acum este momentul să ne bucurăm de abundența și dulceața lor, folosindu-le ca ingrediente în băuturi pline de vitamine și minerale sau în rețete de toamnă – tarte, plăcinte, torturi și alte deserturi practice.

Rl online 0 comentarii

Dulceața naturală a fructelor de toamnă se îmbină armonios cu multe alimente, oferind varietate - lucru sesizat în multe rețete culinare – și reducând nevoia de a adăuga îndulcitori. Fiind bogate în fibre și sărace în calorii, fructele de toamnă – cum sunt de pildă merele, gutuile, piersicile sau prunele – au un efect benefic asupra organismului prin bogăția de vitamine, enzime și alte elemente nutritive pe care le oferă acestuia.

Folosite ca ingrediente de bază în rețetele culinare din categoria deserturi, aceste fructe sunt bogate în fibre, deci stimulează funcțiile intestinului prin proprietățile lor de detoxifiere și calmare a mucoasei stomacale.

Iată câteva rețete de toamnă, foarte delicioase, cu fructe:

Tartă cu mere și gem de caise caramelizat

Se folosesc următoarele ingrediente: 1 kg de mere, 500 g faină albă, 200 g margarină, 3-4 linguri gem de caise, 2 linguri de zahăr, o linguriță de rom, o lingură de oțet, zeama de la o lămâie, puțină sare.

Se prepară astfel: Se topește margarina și se amestecă cu o cană de făină. În alt castron se amestecă restul de făină cu oțetul, sarea și puțină apă; se frământă această compoziție și se obține un aluat destul de tare. Se întinde o foaie de aluat, iar deasupra ei se pune margarina; se împăturește aluatul și se ține la rece la frigider timp de 20 de minute. După această perioadă, se scoate aluatul, se întinde, se împăturește, iar apoi se dă din nou la frigider pentru 20 de minute. Se repetă acest procedeu de 4 ori.

Se curăță merele de coajă, se taie în felii subțiri și se stropesc cu zeama de lămâie.

Se unge tava cu margarină, se așază aluatul, iar deasupra se pun merele în cercuri concentrice. Deasupra se presară zahăr, iar apoi tava se pune în cuptor timp de 25 de minute. După ce s-a copt, se scoate tava din cuptor și se unge deasupra cu gem de caise amestecat cu puțin rom. La final se mai ține puțin tarta la cuptor, pentru ca gemul să se caramelizeze deasupra.

Această rețetă se poate prepara și cu alte fructe, cum sunt prunele sau piersicile.

Clătite cu mere

Această rețetă este simplă și sățioasă, recomandată și pentru vegani.

Se folosesc următoarele ingrediente: 500 ml apă minerală, 300 g de făină, 3-4 linguri ulei, 3-4 mere și puțină sare.

Se prepară astfel:

Într-un castron se amestecă apa minerală cu făina cât mai bine, pentru a obține o compoziție omogenă ca smântâna, fără cocoloașe. Se adaugă puțină sare și o lingură cu ulei. În tigaia încinsă, unsă cu ulei, se fac clătitele. Tigaia trebuie să fie antiaderentă și să aibă un strop de ulei care se întinde pe suprafața ei, pentru a preveni prinderea aluatului pentru clătite. Aluatul se pune cu un polonic, în strat subțire, astfel încât să se obțină o clătită rotundă.

Se curăță merele, se taie în felii subțiri și se amestecă cu zahărul și scorțișoara. Se prăjesc pe o parte și pe alta în puțin ulei, apoi se pun peste clătitele gata pregătite. Merele se pot rade și pe răzătoare, atunci când se fac clătite umplute și formate sul.

Clătitele se pot servi și ca aperitiv atunci când se umplu cu ciuperci sau piure de spanac.

Rulouri cu nuci

Se folosesc următoarele ingrediente: un pachet de foi de plăcintă, 4 linguri de zahăr, 2 căni de nuci măcinate, puțin ulei, vanilie, scorțișoară și esență de rom.

Se prepară astfel:

Se despart foile de plăcintă și se ung cu puțin ulei. Se macină nucile și se amestecă cu zahăr, rom, vanilie și alte arome. Se ia câte o foaie de plăcintă pe care se presară un strat de nuci măcinate, apoi se rulează și se taie în rulouri mici. Se așază rulourile pe o foaie de pergament, în tava de copt. Când sunt coapte pe jumătate, se scoate tava din cuptor, se ung rulourile cu puțin ulei, iar apoi se dau iar la copt, până se rumenesc.

Există o mulțime de rețete care merită realizate în această toamnă, dar nu trebuie uitat un desert care se poate servi în orice moment al anului - crema de zahăr ars rețeta. Milioane de oameni din întreaga lume apreciază acest desert, care este uimitor de gustos și care se poate găti destul de rapid, chiar și de un începător.

Comentarii

loading...