4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleRezistența la antibiotice ar putea fi învinsă cu ajutorul unui soi de...

Rezistența la antibiotice ar putea fi învinsă cu ajutorul unui soi de ceapă persană

Proprietăţile antibacteriene ale haşmei persane – o varietate de ceapă, folosită pe scară largă în gastronomia iraniană – ar putea stimula efectele benefice ale antibioticelor existente şi să înlocuiască astfel tendinţa de creştere pe plan mondial a rezistenţei faţă de aceste medicamente.

Aproximativ 50 de milioane de persoane din lume sunt infectate în prezent cu tuberculoză multirezistentă la medicamente. Din acest motiv, este vital ca oamenii de ştiinţă să creeze antibiotice noi, informează Agerpres.

Ingredientele naturale din plante şi anumite clase de microbi au “un potenţial uriaş” pentru a deveni sursa principală a unor noi tipuri de antibiotice, afirmă oamenii de ştiinţă.

Un nou studiu, coordonat de cercetătorii de la University of London din Birkbeck şi University College London (UCL), a constat în realizarea unor teste pe patru compuşi de sinteză obţinuţi din haşmă persană.

Toţi cei patru compuşi au determinat o reducere semnificativă a prezenţei bacteriene în cazurile de tuberculoză multirezistentă la antibiotice. Cel mai promiţător dintre cei patru candidaţi a inhibat dezvoltarea celulelor tuberculoase cu peste 99,9%.

Potrivit cercetătorilor britanici, acel compus chimic ar putea sta la baza dezvoltării unui nou tip de medicament pentru a combate tulpinile de tuberculoză ce au dezvoltat rezistenţă la medicamentele antibacteriene.

Studiul a fost coordonată de Sanjib Bhakta, profesor la catedra de Ştiinţe Biologice din cadrul University of London din Birkbeck, şi Simon Gibbons, directorul catedrei de Farmaciei şi Biochimie de la UCL.

Rezultatele acestei cercetări au fost publicate în Scientific Reports.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă