10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleRobin Thicke şi Pharrell Williams, condamnaţi definitiv pentru plagiere

Robin Thicke şi Pharrell Williams, condamnaţi definitiv pentru plagiere

Un judecător din Los Angeles a confirmat, potrivit Afp, o hotărâre a din luna martie a Curţii de Apel din California.
          
Hotărârea îi condamnă pe Robin Thicke şi pe Pharrell Williams pentru încălcarea drepturilor de autor aferente cântecelor lui Marvin Gaye, care a murit în 1984, prin copierea parţială a melodiei sale din 1977 “Got to Give It Up”.

În primă instanţă, în 2015, cei doi cântăreţi fuseseră condamnaţi la plata unor despăgubiri de 7,4 milioane dolari în favoarea moştenitorilor lui Marvin Gaye – o sumă revizuită de atunci în scădere.
           
Hotărârea pronunţată la Los Angeles pe 6 decembrie a stabilit totalul despăgubirilor la aproape 5 milioane de dolari, sumă pe care urmează să o plătească cei doi artişti şi casa de producţie a lui Pharrell Williams.

În plus, moştenitorii lui Marvin Gaye vor avea dreptul la jumătate din veniturile pe care le va obţine în viitor single-ul “Blurred Lines”, cel mai bine vândut cântec din lume în anul 2013.

        
Această decizie pune capăt unui proces urmărit îndeaproape de reprezentanţii industriei muzicale, care au criticat puternic condamnarea celor doi artişti în primă instanţă, susţinând că între cele două melodii există diferenţe flagrante, în special în ceea ce priveşte linia melodică şi versurile.

“Hotărârea penalizează orice creator care realizează o piesă ce ar fi putut fi inspirată de o alta”, s-a plâns Pharrell Williams, devenit cunoscut pe plan mondial cu cântecul “Happy”, într-un interviu din 2015.
                
“Dacă ne pierdem libertatea de inspiraţie, ne vom trezi într-o bună zi că toată industria de divertisment va fi paralizată de proceduri judiciare”, a avertizat cântăreţul american.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă