13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleRomanian Design Week 2018: experimente de inspiraţie şi creaţie

Romanian Design Week 2018: experimente de inspiraţie şi creaţie

Un exemplu elocvent în acest sens au fost reprezentate de experimentele de food design realizate de Assamblage sau Dizainăr.  Din multitudinea de evenimente şi prezentări, am ales câteva care ni s-au părut reprezentative.

Expoziţia de la Palatul Telefoanelor a fost, fără îndoială, cea mai cuprinzătoare, fiind organizată în holul acestui edificiu emblematic al Bucureştiului (proiect american realizat înainte de război, edificiu în stil Art Deco, mult timp, până în 1970 când a fost detronat de Hotelul Intercontinental, cea mai înaltă construcţie din ţară), o idee realmente bună, ţinând seamă şi de plasarea în plin centrul Capitalei, pe Calea Victoriei.

Cei trei piloni ai expoziţiei au fost reprezentaţi de designul de obiect, fashion şi proiectele de arhitectură, din care nu puţine au fost de interior.

 

Chair It Yourself  la Design&After

Design&After a lansat pasionaților de design și nu numai, provocarea de a continua experimentele de imaginație și inspirație, showroomul din Mihai Eminescu nr. 50-54 devenind astfel un laborator de creație.

În perioada  desfăşurării Design Week aici s-au realizat exerciţii de îmbinare a minimalismului nordic cu obiecte de design românesc iar tineri designeri şi-au pus amprenta prin forme, culori și texturi originale. Designerilor consacrați li s-au alăturat 11 designeri de interior la început de drum care şi-au propus să transforme un scaun de sufragerie tapiţat, absolut banal, într-o piesă de accent.

Tinerii s-au cunoscut la cursul de Design Interior ținut de Andreea Mureşan, care le-a pus în faţă un cadru de scaun şi întrebarea “Ce aţi face din el?”. Astfel au apărut din scaune obişnuite, scaunul oaia neagră (îmbrăcat în lână neagră), scaune cu butoniere, cu noduri, cu împletituri, etc.

 Casa unde vechiul și noul se poartă inteligent 

IUstudio a prezentat  o casă din perioada interbelică consolidată, modernizată cu sistem de casă inteligentă, gândită ca o casă pasivă. De asemenea a dorit  să facă cunoscută o nouă idee de locuire, în care spațiul activităților profesionale este parte a unei construcții pentru familie.

 

IUstudio a prezentat proiectele din portofoliul său, dar și mic mobilier conceput pentru proiectelele în desfășurare.

 Fusion Art la Palatul Noblesse

Palatul Noblesse pare spaţiul în care decoraţiile şi arta de avangardă îşi găsesc locul perfect prin contrast cu acest  décor clasic plin de glamur, iar la această ediţie metalul a fost vedeta.

Astfel am admirat măştile realizate de Daniel Rădulescu şi în special superbele creaţii ale lui Ovidiu Kiss, între care se remarca “Motorul”, o motocicletă tip Mad Max cântărind aproape jumătate de tonă confecţionată din zeci de piese, repere şi mecanisme colectate după o muncă de mare migală.

 

Deasemenea foarte interesant ni s-a părut “Inocenţa”, tabloul lui Vlad Bucătaru, portret în diverse metode de a desena, aşa cum îşi intitulează autorul opera realizată din 5 kg de cuie şi 9 papiote de aţă (!).

 

 

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă