23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleRomânii abia așteaptă să plece în vacanță în acest an

Românii abia așteaptă să plece în vacanță în acest an

Autoritățile spun că pericolul nu a trecut, atrăgând atenția asupra ideii cum că virusul SARS-CoV-2 încă există. În această perioadă se caută cea mai bună modalitate de a traversa granițele din România, Bulgaria și Grecia, prin respectarea unor măsuri care să scadă la zero riscul de răspândire al coronavirusului. De asemenea, se dorește confortul turiștilor, menținerea sănătăți acestora, excluderea necesității de a prezenta un pașaport de sănătate la granițe.

Normalitatea revine încet-încet în țara noastră, dar și în alte țări ale Europei, din data de 15 iunie. Guvernul recomandă în continuare purtarea măștilor de protecție, respectarea distanțării sociale și munca la domiciliu, dacă este posibil.

Românii abia așteptă să plece în vacanță

După criza provocată de pandemia de coronavirus, românii au planificat să plece în vacanță pentru cel puțin două săptămâni. Destinația preferată rămâne România, deoarece dacă se întâmplă ceva, ei vor să fie mai aproape de casă. Mulți și-au amânat pentru anul viitor călătoriile în străinătate, la agențiile de turism. Alți români, pasionați de țările străine, preferă să plece în Bulgaria, Turcia sau Grecia, pentru a avea parte de o vacanță pe o plajă mai mare și mai curată.

Și Franța era o destinație apreciată de turiștii români sau din alte țări europene, mai ales Parisul și regiunile Île-de-France, Provence-Alpi-Coasta de Azur și Auvergne-Rhône-Alpes. Autoritățile franceze au anunțat din data de 2 iunie a doua etapă de relaxare a restricțiilor. Deocamdată regiunea Île-de-France este zonă portocalie, ea fiind preferată și de turiștii francezi.

Majoritatea românilor aleg să plece cu mașina, de aceea s-au pregătit de vacanță, au cumpărat din timp anvelope de vară. Ei apreciază turismul din țara noastră, în anumite zone, unde sejurul poate fi foarte relaxant. Vor merge pe litoralul românesc al Mării Negre și probabil vor opta pentru hoteluri de 4-5 stele, pentru a beneficia de condiții mai bune, în contextul acestei epidemii.

În acest an va fi pe primul loc turismul individual și nu turismul practicat în grupuri. Românii vor alege destinații din țara noastră pentru a se deplasa pe cont propriu, cu mașina lor. Transportul personal este mai confortabil, deși nu este chiar profitabil, dacă ne referim la partea materială. Mașina personală nu este un lux, dar este un vehicul care îți aduce plăcere și libertate de mișcare. Românii sunt dispuși să plătească pentru a se deplasa unde doresc în vacanță, pentru a nu depinde de un mijloc de transport în comun.

În sezonul cald, românii aleg să plece în vacanță cu mașina proprie, chiar dacă vor avea bătăi de cap cu blocajele din trafic și găsirea unui loc de parcare. Uneori, din cauza aglomerației, este destul de dificil să te deplasezi într-un oraș necunoscut, în care ești nevoit să respecți regulile obligatorii de circulație. Călătoria cu mașina în vacanță este o alegere bună, deși mașina aduce întotdeauna costuri destul de mari. Toate cheltuielile cu mașina merită să fie făcute, pentru că ele reprezintă de fapt o plată pentru a avea parte de confort într-un vehicul comod, cu aer condiționat. În plus, cei care pleacă în vacanță cu mașina proprie simt o plăcere pentru șofat și desigur, economisesc nervi și sănătate.

Măsurile de distanțare socială și respectarea unor reguli de călătorie au fost impuse de toate guvernele din lume. Probabil în acest an, puțini turiști români vor mai pleca în vacanță în marile orașe (din Italia sau Franța), cum făceau anul trecut; ei vor prefera plajele din Turcia, Bulgaria și țara noastră. Foarte multe țări, care aveau o economie bazată în special pe turism, sunt în situația de a suferi o criză economică din cauza pandemiei de coronavirus. Acestea sunt Spania, Italia, Maldive, Bahamas, Aruba, Insulele Virgine Britanice și altele.

Călătoria dintr-o țară în alta se poate face, nu vor mai fi restricții, dar nu este sigur 100% că nu va fi lipsită de riscuri. Românii renunță la călătoria cu avionul și preferă să plece în vacanță cu mașina proprie. Aeroporturile încearcă să atragă turiștii, prin măsuri de igienă și dezinfectare, care sunt aplicate în scopul de a preveni răspândirea coronavirusului.

Hotelurile impun de asemenea anumite controale de verificare a temperaturii și măsuri de igienă. Asigură spațiu de siguranță pentru clienți, oferă un kit (ce cuprinde dezinfectant, mănuși și măști pentru turiști), fac check in-ul respectând distanțarea socială și conform unui program ce va permite și realizarea igienizării în spațiul respectiv. Pe plaje și la piscină șezlongurile vor fi distanțate, iar mesele vor fi servite astfel încât turiștii să fie în siguranță.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă